Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger till SiS Ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen finns plats för 41 ungdomar, fördelat på sex avdelningar. Två av våra avdelningar tar emot ungdomar dömda enligt Lagen om sluten ungdomsvård, LSU, fyra avdelningar tar emot ungdomar enligt Lagen om vård av unga, LVU. Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Tysslinge har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. En behandlingspedagogs arbetsuppgifter är att medverka till att ungdomen får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som hen behöver. Som behandlingspedagog arbetar man med kontaktmannaskap, bidrar aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och man dokumenterar enligt riktlinje. I arbetet ingår också att vara handledare för nyanställda och praktikanter. Behandlingspedagogen ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Arbetet som behandlingspedagog handlar också om att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på som allmän daglig livsföring, städning, tvätt och matlagning.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. Du bör ha god svenska i tal och skrift. Du som söker ska: - Ha examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning - Erfarenhet av ungdomsnära arbete Det är meriterande: - Om du har B-körkort. - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. - Om du har utbildning inom MI (Motiverande samtal). Personliga egenskaper: - Förmåga att skapa engagemang och delaktighet - Förmåga att samarbeta med andra - God kommunikativ förmåga - Stresstålig - Relationsskapande Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vänligen bifoga betyg/intyg till din ansökan som visar att har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid: Oregelbunden arbetstid enligt schema. Tjänstgöring kvällar och helger. Löneform: Månadslön.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1-4720-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Albin Öhman
Biträdande institutionschef
010-453 42 02
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-4534077

Mika Erkkonen
SEKO
072- 530 07 41

Pontus Poysti
SACO
010-453 42 80


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.