Vi har placerat cookies på din dator för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Läs mer om cookies och personuppgifter.

Jag förstår

Pressmeddelanden/nyheter

 • Ny forskning om SiS fysiska miljö


  Nyhet

  Forskaren Helle Wijk ska ta reda på vilken roll miljö och lokaler spelar inom ungdomsvården. Både ungdomar och personal kommer att delta i projektet.

 • Brättegården tidigt ute med biblioterapi


  Nyhet

  På SiS ungdomshem Brättegården i Vänersborg pågår ett av landets första pilotprojekt i biblioterapi. Syftet är att ge flickorna en möjlighet att via litteraturen öka sin förmåga att reflektera över sig själva och sin omgivning.

 • Succé för SiS ADHD-seminarium


  Nyhet

  Det var mer än fullsatt när SiS inledde sin seminarieserie på Barnrättstorget i Almedalen. Psykologerna Jonas Larsson och David Söderman från Rebecka ungdomshem presenterade boken ADHD i vardagen och alla besökare kom faktiskt inte in i föreläsningssalen.

 • Sommarläsning från SiS ungdomshem


  Pressmeddelande

  Läs antologierna, SiS unga berättar, i hängmattan i sommar. Årets bok heter Kärlek, lycka, svek, tårar och innehåller 154 bidrag från 19 ungdomshem. Det är 13:e gången som Statens institutionsstyrelse ger ut en pocketbok med ungdomarnas egna berättelser.

 • Ny verksamhetsdirektör för SiS missbruksvård


  Pressmeddelande

  Maria Skoglund utses till verksamhetsdirektör för SiS missbruksvård.

 • Läs om makt och roller på ett ungdomshem


  Nyhet

  Relationen mellan vuxna och ungdomar på SiS ungdomshem är präglad av en stark maktobalans som båda parter försöker förhålla sig till och emellanåt distansera sig från. Det visar Rapporten ”Behandlingsdilemman och identitet på ett särskilt ungdomshem för unga män”.

 • SiS bidrar till effektiv validering


  Nyhet

  Nu finns en svensk standard för validering av individuell kompetens. SiS har bidragit med expertkunskap till Swedish Standards Institutes (SIS) nya standard.

 • Björkbacken är först ut att bli HBTQ-certifierad


  Nyhet

  SiS ungdomshem Björkbacken är SiS första HBTQ-certifierade institution. Här är kön inget självklart, men det är däremot ett öppet bemötande.

 • Mixade lag med ungdomar och poliser


  Nyhet

  Det blev tredje gången gillt när polis och ungdomar möttes i fotboll på SiS ungdomshem Stigby. Idrottslärare Kim Lagerkvist höll i trådarna och hade även kopplat in före detta förbundskapten Tommy Söderberg.

 • Fotbollsmatch med ungdomar och poliser


  Pressmeddelande

  Den 3 maj spelar Jönköpingspolisen fotboll tillsammans med ungdomar på SiS ungdomshem Stigby.