Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Semestervikarier: Behandlingsassistenter som vill göra livsviktig skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar, avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på Johannisberg har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Vi söker nu sommarvikarierande behandlingsassistenter för skiftgång dag, kväll och helg, samt för nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har gymnasieutbildning i kombination med erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation, exempelvis genom arbete inom LSS- omsorg eller psykiatri, eller en tvåårig eftergymnasial utbildning till behandlingsassistent eller liknande. Du kan också vara socionom, beteendevetare eller socialpedagog eller ha en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du skall ha en personlig mognad och ha körkort (B) krävs då arbetet kan innebära resor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar i liknande situation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna sökanden som kan börja på timvik tidigare för att på så sätt få en längre introduktion.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-31 Referensnummer: A1003395
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 20 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marianne Olsson
Personalhandläggare
010-4532003
Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Niclas Boström
Avdelningsföreståndare
010-4532031
Mikael Vuopio
OFR-ST
010-4534800

Anne Widlund
Tf Avdelningsföreståndare
010-4532071
Roland Markinhuhta
SACO
010-4532024

Jonas Sundberg
Avdelningsföreståndare
010-4532051
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här