Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Sångtexter

Minnen

Vers 1: Mitt hjärta gråter och det är dig jag förlåter. Jag älskar dig fortfarande idag, det är för mig en evighet i en grav. Du gav mig mod till att älska, men nu är det bara hat. Jag ser dig varje dag, jag begraver mig själv i min egna grav. Det var lätt att älska dig, men det är svårt att hata dig.

Ref: Jag vill sudda bort alla minnen för det är tungt för mig att bära,
Men kom ihåg det var en ära, att få uppleva allt med dig, Gud jag var världens lyckligaste tjej.

Vers 2: Jag söker efter den rätta, jag måste få lätta mitt hjärta,
allt är bara sorg, jag är fast i en borg, fullt av hjärtesorg. Jag måste glömma dig, och börja leva, allting är en enda veva. Kan ingen förstå hur min ensamma själ mår?

Ref: Jag vill sudda bort alla minnen för det är svårt för mig att bära,
Men kom ihåg det var en ära, att få uppleva allt med dig, Gud jag var världens lyckligaste tjej.

Vers 3: Du är nu ett minne blott, jag saknar dig, du var mitt allt.
Jag gråter ännu idag, jag har mist någon som var helt underbar. Men livet går vidare, och fler hjärtan krossas, förlåt för att det blev såhär, kan inte fatta att Jag fortfarande är kär.

Ref: Jag vill sudda bort alla minnen för det är tung för mig att bära,
Men kom ihåg det var en ära, att få uppleva allt med dig, Gud jag var världens lyckligaste tjej. Frida L.

Kom tillbaka min ängel

Reff x2 Jag gör vad som helst, för att få dej Tillbaka. Du är den enda, de va du som fick mej att vakna. Skulle göra allt, för at få känna din närhet. Det var du som fick mej att tro på kärlek.

Vers ett Jag älskar dej gumman, du är min ögonsten. Vi har haft de bra men, också även haft problem. Men allt glöms när, jag och du e tillsammans. För du e tjejen som, gör så att jag kan andas. Du e min ros, å min gudinna. Du e finast, du e min ängel utan vingar. Du e tjejen som gör så, att jag blir fulländad. När du inte finns här så, försvinner drömkänslan. Men jag tog ett riktigt felbeslut, och förlorade min ängel.
Förstår det, nu när jag ligger här i sängen. Jag tappade taget, och hon försvann. Skulle göra allt för att, få tillbaks henne i min famn.

Reff x2 Jag gör vad som helst, för att få dej Tillbaka. Du är den enda, de va du som fick mej att vakna. Skulle göra allt, för at få känna din närhet. Det var du som fick mej att tro på kärlek.

Vers två Det finns likheter mellan tjejer men du är ju unik. För med dej medför, ingen problematik. Jag ber dej än, en gång om förlåt. Vet inte hur många gånger, jag har brustit i gråt. Jag vet att jag, gjort så många misstag. K larar inte av ensamheten, måste få dej tillbaks.
HydroPhonix

Månen lyser mot betongen.

Reff x2 Månen lyser mot betongen, och höghusen glittrar. Gängbråk och knark, som får unga liv att splittras. Man vill ut härifrån, alla känslor är ångest. Gator fylls med liv, när månen lyser mot betongen.

Vers 1 J ao en ensam liten kille, i ett hårt ghetto gäng. På kvällen är han ute, robbar folk på veckopengen. Han spelar bara tuff, han e egentligen bara ensam. Alla barn går in vid sju, medan han går ut vid läggdags. Månen lyser mot betongen, det går inte att undvika, att blåljus och sirener, som sätts igång runt midnatt. Är så trött på allt skitsnack, på hat och förtryck. Har slutat gå till skolan, för det blir för jävla mycket. Vaknar upp i betongen, solen tränger aldrig in här. Letar efter gänget, men vill inte möta vänners blickar. Han vandrar sakta fram, och känner sina tunga steg. Han måste fixa knatch, det får han att lugna ner sig. Han ser en ensam kille, och snabbt kommer tankar. Tankarna blir verklighet, går emot och håller andan, delar ut en dansk skalle, och nappar åt sig plånboken. Men sen kommer killens vänner, som sparkar och slår mot en.

Reff x2 Månen lyser mot betongen, och höghusen glittrar. Gängbråk och knark, som får unga liv att splittras. Man vill ut härifrån, alla känslor är ångest. Gator fylls med liv, när månen lyser mot betongen.

Vers 2 Vad annars ska han göra, det e det ända han e bra på. Han visar vart han står, som ett satans hakors, och betongen är hans hem, i betongen ska han dö. I betongen vill han leva, i betongen är han född.
Men han vaknar ibland, och undrar vad som hänt. Varför är han i ett gäng, och inte har en riktig vän. Han tänker en stund, och tror att livet ska vara så, torkar tårarna från ögonen, ser tillbaks på glada år. Han lever i karantän, där inga röster hörs ut. Själen är för alltid fången, i ett grått, slitet höghus. Man träffar grabbarna, som vill att man hänger på.
Nu vi ska ner mot centrum, och rocka några gängbråk. Vi är förortsgrabbarna, som glider i en baxad bil. Ljus betyder synlighet, så vi drar ut på natte tid.

Reff x2 Månen lyser mot betongen, och höghusen glittrar. Gängbråk och knark, som får unga liv att splittras. Man vill ut härifrån, alla känslor är ångest. Gator fylls med liv, när månen lyser mot betongen.
HydroPhonix

Fuck LVU

Vers 1. Jojo fuck lvu fuck lvu staten tror att dom äger oss så va händer nu från en pundare så försöker dom göra en till en svensson skit ni i om jag röker för mitt liv blir inte svårare kanske bara lite hårdare ni vet dess vårdare vill vara plitar men det e bara några civila skitar som vill intas sin makt så hoppas ni lyssnar på det jag har sagt för var och en har sin talt dom snackar om behandling hit och dit men vi kommer ingen vart du sitter i ditt rum det e lidde svart man har ångest hell deprimerad man e en fånge som e segrad man spenderar tiden som en apa i en bur från frihet till frihetsberövad klart man blir sur som ett djur så fortsätter jag kämpa sätter mej ner för krafter jag ska hämta….

Refr 1 pooo vilken plåga dom sågar igenom min hjärna jag får en fråga mitt svar e klart jag är stjärna jag vill gärna ha min frihet tillbaka det är klart att man klagar för detta jag snackar om e ingen saga…

Vers 2 oke nu så fortsätter jag på vers två tror att jag går men jag står bara kvar jag har en fråga kan jag inte få ett svar va e detta för behandling tror att ni gör nån förvandling detta e en blandning av negativt och positivt ja kan ju inte fortsätta leva sånt här liv snart skapar jag krig det e ni som bestämmer för jag vill bara avsluta denna hämnden det blir ju bara skit av allt i längden okej jag e kriminell kanske bara för att jag bor i lindängen växte upp med gängen fuckade bängen blaiza alltid en fett bakom gränden e född i blocket tiden den gick och började fucka med cockset helt luckt up so don’t stop it…….

Refr 2 pooo vilken plåga dom sågar igenom min hjärna jag får en fråga mitt svar e klart jag e stjärna jag vill gärna ha min frihet tillbaka det e klart att man klagar för detta jag snackar om e ingen saga…….

Vers 3 Helt kickad helt pixad steppar jag in i rättegången dom snackar om den gången jag rånade folk på möllevången jag sa det e klart jag gör sånt för jag e född i betongen skit i sånt krångel pallar inte tänkte så jag lightar upp bongen för denna sången e sanning en sanning av gott o ont e en fucking pundare som bara springer runt det e ett tungt liv med det läcker genom sin tid man tar ett kliv in i verkligheten så va medveten på det jag har sagt för jag e fuck….

Refr 3 pooo vilken plåga dom sågar igenom min hjärna jag får en fråga mitt svar e klart jag e stjärna jag vill gärna ha min frihet tillbaka det e klart att man klagar för detta jag snackar om e ingen saga…….
Tobbe

Tears for money

Jag sitter här idag och väntar på mitt klädbidrag. Jag är ganska glad idag, fast jag inte fått mitt klädbidrag!

ååh mitt klädbidrag ååh mitt klädbidrag wow mitt klädbidrag

Det är inte så lätt att va mig tänk om jag får gå naken utan mitt klädbidrag, men ändå, idag är jag ganska glad! O det är tur annars hade jag varit sur idag utan mitt klädbidrag. Till er som inte fattat,
den här låten handlar om mitt klädbidrag!

yeah mitt klädbidrag muu mitt klädbidrag ho ho mitt klädbidrag

Jag vet inte vad jag gör för fel? Jag känner mig så ensam o naken utan mitt klädbidrag alldeles bar idag

guud mitt klädbidrag mjau mitt klädbidrag soc ge mig mitt klädbidrag

Jag har skickat in en lapp två och fem jag vill ha fin skjorta och kavaj jag köpte idag, jag skulle på fin promenad så nu är jag såå glad,
jag har äntligen fått mitt klädbidrag!

walla mitt klädbidrag wow på fin promenad yo nu är jag jätteglad
Peace! Jenny och Linn

Stå för dina ord

Vers 1 Livet är för mig som ett spel, Tar mig uppåt nivå för nivå, ofta blir det problem, Jag tar mig loss, förbereder mig för nästa, det värsta, Som kan komma eller kanske aldrig händer, Lyssna noga på budskapet det kan vara det sista jag sänder, Mår bra guzzarna väntar och solen glänser, mekar en raket Tänder den för alla länder, jag trixar och vänder sänder rimmen Jag bländer, från asien kurdistan ända upp till vivalla zon, Sitter med grabbarna och chellar för stunden, shorta skriker stanna
Nu e du gripen, tar och slänger in mig bakom bom och galler, Ser ner på mig och skrattar när jag faller, tar mig tillbaxs och tänker Hur kunde det bli såhär måste vara alla golare som kallar sig för mina bröder, skryter att dom ställer upp men sviker när man blöder.

Ref Stå för dina ord, svik inte bröder, njut av jollen medans den glöder hellre dör jag som en man, än fegar ut i nöden

Vers 2 Se morsan lida utan kunna göra nåt åt saken, Veta att hennes lilla pojke har hamnat bland alla droger, Har smittat många me så tunga plågor, Många gånger har jag fått samma fucking frågor, Varför gör du såhär, hur kunde du hamna bland alla dårar, Många har svikit mig med minnen som sårar, Se det blodiga tårarna som får mig att falla, På slagfältet väntar det dödliga hatet, Den sista soldatens kämpande slaget, Det gäller överleva och inte falla av, Vi lever i en kall värld utan kärlek ingen vänskap, Det e ständigt på jakt efter pengar efter makt, Det e många blodspår jag svingar slår mot alla som svikit Mig år efter år, jah söker mig till händer men de bangar der gäller När det smäller, det e bara o stå ut alla hamnar i skiten med det ordnar sig till slut, Många plockas i fällan nån gång det e bara ta sig upp, lära sig av sitt Misstag och bygga nya grund Daniar

Svika mig

Vers 1 Livet för mig har alltid varit svår, Ligger ner på marken ingen som bryr sig om hur jag mår, Har varit me om mycket genom alla år,
Vilse i min egen värld den är lång och svår att hitta Vägen ut, försöker resa mig upp alltid problem Som drar ner mig, alla skiter i o fråga hur det går, Då kan jag berätta det är svårt vart jag än når, I många år har jag burit på minnen som sårar, Låtsas inte mina blodiga tårar, det jag skriver om Ger er kalla kårar, alla svikare jag spottar på er dårar, Ser ljuset jag försöker men inte når, vissa vet men Andra tro det e bara en metafor, många säger dom bryr sig Men sviker när jag faller, hur länge ska tvinga mig sitta bakom galler.

Ref Tror ni att ni kunde svika bara sådära, Tro mig domedagen för er börjar bli nära, Det är dags att hälsa hem till dom nära o kära, Här kommer jag som värsta stormen, Tar me er så ni får smaka på glocken.

Vers 2 Jag e först in i helvetet brinn brinn, Siktar upp och skjuter alla svikar svin, Laddar om min magasin, tänker efter allt jag Har gjort men det känns som jag har varit blind, Tar skit för alla svikare när dom är ute och vandrar, Får jag bara lida, fan va mycket mitt hjärta Har fått svida, en ensam krigare på denna jord, Har så mycke o berätta att jag kan skriva en hel bok, Jiddrar ni med mig lägger jag er i graven, Knullar er allihopa i svenska staten, Paragraf 12:an det är dags att låta mig gå
Vidare mig kan ni inte förändra på Jag e född till en krigare.
Daniar

Ett skrik efter hjälp

Försöker gå upp, steg efter steg, men når aldrig toppen, ger inte upp när jag klarar mig i stormen, gör plats för här kommer den värsta bomben, kurdiska peshmarga vi lägger ner den allra, största första flaggstången,
gonggongen ringer, och jag släpper ut sången till alla mina grabbar som inte ger upp trots att dom faller ner i mörkret på denna, planeten, vid dras ut i krig, det här e helheten, jag tar er alla, horungar med ett leende, här kommer peshmarga, legenden bakom fiender, måste man göra, blodbad för ni ska kunna fatta, jiddra man med oss, så blir man bara slaktad, ren fakta, jag går med ryggen vaktad, bakad av bröder, alla dom som vet, känner det jag känner, o dom finns där o stöder,

Ref jag höjer nivån, ja lackar, ja slaktar, dödar me min mikrofon,
ett skrik efter hjälp, eller bara en metafor för allt det jag skriver, det kommer inifrån

Vers 2 jag känner det brinnande hatet, det svikande gapet exploderar ut,
minut för minut ber jag till gud, inte göra mig svagare, då mina fiender tar mig under, ett år bakom galler, önskar jag kunde spola tillbaka tiden,
göra det rätta och inte se alla bli besviken, hör pistolklicken, magasinet rinner ut, se allt blod flöda o inte få ett slut, alla stridare dra fram era svärd, alla krigare dra fram era gevär, nu e stunden inne kämpa vivalla för det e vi värd. Daniar

Kidnappad av staten

Refräng Mor och far ni har varit där för mig i alla dar men nu har vi inte varandra kvar och det finns inga svar

Vers 1 Kidnappad av staten nu ska jag berätta den sanna historien hur jag kom hit. Allt är sant inget skit. Var förbannad stack till farsan skulle be han köpa cigg. Fortsatte gå utan att må något vidare. Två snutar kom bakom mig, tog tag i min kapuschong. Fan vad fett av en sann händelse göra en sång. Dom tog mig till bilen och tullade mig, jag trodde att han skulle killa mig. Ser min pappa tio meter bort och tänker efter, vad har jag gjort. Åker till stationen i arresten efter fyra timmar kändes det som jag skulle svimma. Få hjärnblödning, flyta och simma. Såg inget framför mig det var dimma. Kunde inte sluta tänka på min bror, tre bast och behöver en storebror, men jag hoppas att han inte följer mina fotspår. Jag har fått se hur det går.

Refräng

Vers 2 När man inte förstår och brott begår, du måste vara hård och inte gå in i några taggsnår. Kriminaliteten är som en råttfälla och du e den lilla musen och bara ser osten och sen är du fast i en bur som jag och är sur. Att ni inte åkt fast än är bara tur. Sitter inne på Nereby skolhem, avdelning Hällen i den lilla låsta anstaltscellen och här inne är vi 3 i en p12:a och där ute leker vi bara med revolvrar. Kom hit med dom kläderna jag hade på mig och en mp3 vad fan finns det och se, bara gråa väggar och gamla gubbar som odlar skäggar. Det enda man gör här är att skriva låtar för man har svårt och sova, det jag lovar sitter här och gråter varje natt medans de är hemma och kelar med din katt eller hund, badar i Kalmar sund där det är grunt. Gå inte för långt ut för då är din frihet och ditt liv slut. En sak till soc och svenska staten för er visar jag baken.

Refräng Samet

Kärleken kommer, kärleken går

vers 1 Det river i hjärtat och tårarna rinner jag känner smärta när jag tänker på minnen. jag tänker på minnen och stunder vi haft Du fick mej att leva du var min änglavakt.

Jag minns allt vi sagt om bröllop och så Jag trodde det alltid skulle va vi två. Farsan har lämnat mej och nu är det du Jag trodde vi skulle bli man och fru.

Knas, eller hur att det blev så här Du får känna vad du vill men jag är fortfarande kär. Du var min första kärlek Du var den enda rätta. Och utan dig i livet känner jag värsta smärtan.

Kärleken kommer å kärleken går Med penna och papper beskriver hur jag mår
Att det ska vara så svårt att förstå Kan det inte bara bli vi två.

Ref Kärleken kommer å kärleken går Att det ska vara så svårt att förstå Kärleken kommer å kärleken går Kan det inte bara bli vi tvååå!!

Vers 2 Med alkohol och knarket fucka jag vår framtid Men jag älskar dig hjärtat, jag älskar dig alltid. Du är den enda drogen som jag inte vill lämna Jag kan sluta med knarket om jag har dig hemma.

Du var den enda som fick mig att må bra Kanske var det för att det var du och ja. Jag ligger varje da å tänker på dej I drömmer du säger att du älskar mej.

Det är helt okej, du får känna som du känner Men jag vil att vi ska vara mer än vänner. Jag greppade pennor och skrev denna texten För kärleken till dej bara växer och växer.

Du växer i mitt hjärta som en blomma i hagen Jag tänker på dej när det pirrar i magen. Jag tänker på dej dagligen 24 timmar om Du är den enda bruden jag bryr mig om.

Ref Kärleken kommer å kärleken går Att det ska vara så svårt att förstå Kärleken kommer och kärleken går Kan det inte bara bli vi tvååå!!... CrilleO till … äsch jag försöker glömma henne

Vers. 1& Vers. 2

Vers. 1 Vad ska man göra nu när tiden rinner ut Packa väskan och lämna alla de kändes bara sjukt Ville inte va så här detta måste få ett slut
Hade det inte vatt för mina systrar som alltid funnits där Hade jag levt i ett liv med droger å missär Av alla som har knasat känns det inte längesen
Jag hoppas mina grabbbar minns 2005 De va ju sommaren som va den softaste den Men av tider som gick bra e det fett knas igen Jag sajjer detta nu för alltting har sitt slut Om jag bara kunde göra så allt somförut
Jag längtar effter dagen då jag kommer ut Alla som jag skadat i mitt bulla jävla liv Tänker de finns ingen kärlek kvar och jao de känns skit
Jag mår inte bra kan nån sajja vad som händer Om jag bara kunde sajja hur jag egentligen känner Tackar er än idag för att ni fanns där när jag va svag Mamma ville bara sajja att jag mår bra Även om jag suttit inne jao vi softar varje dag…

Vers. 2 Jao Dennis man ville bara sajja tack Du fanns där för maj när jag från mitt hem stack Du gav mig tak över och en säng å sova i Allt annan matrielt de skiter jag i Assali brää som jag saknar daj lääch
Längtar effter dagen jag träffar daj igen Yo johny boy bryten sätter sina spår Av tiden som har gått har vi haft fett kul ändå Jao josh bree nu kommer vi till daj Kommer ihåg första gång du kom hemta maj Jag minns de somigår de va snart ett år Det var samma dag som jag fyllde 16 år Vi kom hem hem till daj du mecka upp en fet Från maj till daj de här e din present Jag rökte den ifred och jag visa han respekt Sen jag blaza mer å jag decka effter det… Andreas ”ChippO”

Sorgen

Vers. 1 Ey jag skiter jag sitter i Fagared Tålamodet blir bara smalare Våra toner pumpas i era högtalare

Ey jag sitter här mitt i skogen Ändå håller alla mina bitches mig trogen
Till alla mina systrar och bröder Ända från norr till söder Jag lovar er att det e inte vi som blöder I alla hörnor skickar vi ut våra söner
Så går ner på knä och ber några böner

Vers. 2 Ey vi höjer inga fucking löner Cashen gömmer sig bakom höner

Jag sänder till alla länder I alla mörka förortsgränder Att jag dödar grisen även kallad för polisen Med mina bara händer Tjafsa emot? Nocka ut deras tänder.. Mustafa

Get high with me

Sex Drugs and rock’n roll That’s what I live for I don’t need control
Speed is lovely Weed is cool And they only catch you If you’re a fool

(chorus) What do you have to lose? Dig your own grave or hang in a noos Come to me and you’ll see Snort it and get high with me And when you feel it in your deepest vein The only thing you feel is pain
And no one know why you look above You could look for hate You could look for love But I don’t think you know what’s real Cuz love can never heal

(chorus) If you want to be a star Don’t travel so far You know you can get it here But if it’s something you fear You can come to me
I know you’ll see If you snort it And get high with me I know, you know Fjäril

G vi somalier i Rinkeby

ej bror ali vad är det som du vill säga till folket i rinkeby Nu för tiden förutom oss somalier/ej mannen detta jag vill säga till Er är håll käften och hör vad bror ahmed m vill säga till er andra i Rinkeby/ej det är ahmed m ej mannen vi somalier i rinkeby vi vet Redan hur ni andra i rinkeby tänker nu för tiden/och vi vet redan att ni tror Att vi är skit ungar som springer på gatan men tvärtom det finns några Idioter som er som jagar efter oss hela tiden/för att det är vi somalier som Äger över hela fucking rinkeby nu för tiden/på så vis vi håller med varandra Skjuddar varandra ifrån mamma knullarna som försöker skjuta oss i vår hemma plan/så mannen att softa med sina bröder det är mycket för oss Somalier i rinkeby/så mannen varje fucking år så blir det bara bråk mellan oss och de andra i rinkeby medan 1 2 3 blöder ifrån oss så blöder 11 12 13 ifrån de andra som brukar bråka med oss/ så mannen folk springer hit o dit och de är rädda för sig själva det är så vi somalier är kända över hela fucking rinkeby nu för tiden/på så vis är vi
bröder till döden 4 ever/så mannen du hörde väl vad jag så ahmed m den mamma knullaren jag är för all tid Ahmed

Paragraf 12

paragraf 12 man, jag har det i blodet/ pansar glas ja känn på det ordet/
blev tagen från gatan som en brottsling du stämplats/ på väg mot ett hem av snuten du hämtats/ du tar en dusch å får göra pisse prov/ personal som kollar snett du behandlas som en bov/ du bor med baxare becknare och så rånare/ tänk efter nu för tillvaron blir hårdare/ den jobbigaste biten är när du avtänder/ du önskar då att du hängde med bra vänner/ man lackar ur å nån får sig en smäll/ hela skiten slutar i fucking isoleringscell/ ni där ute försök förstå hur vi känner/ man saknar sin familj å alla vänner/ ditt hat det glöder ditt hjärta det blöder/ det här går ut till alla mina inlåsta bröder/ Dennis

Pix

(S): Jag är knockad som få, käckar piller som är blå Käkar 45 och du är på min nivå

Jag älskar flödder över hela min själ Har du en karta? Självklart, jag är där

Röker hasch, smack marijuana, vi är ganska vana. Folk säger att vi är galna, men det skiter vi ibara det är Benz som vi får, Valium eller lila Xanor. Det spelar ingen roll för mej Har du otur har jag tagit din tjej,
när jag var bäng- och nu har jag becknat den fittan för mindre än en släng

Jag gillar tabletter i alla olika färger Har käkat så mycket syra att jag ser en pudel bli en terrier. Allt som är neråt det tycker jag om, sitta hos en polare och tända en bong. Jag ligger och softar med jointen i en säng
Och tänker jag vill aldrig sluta vara bäng.

(C): Jag käkar 542, jag käkar gröna Rohypnol Jag käkar vita små piller som får mej att må bra, o ja! Jag blandar sprit och tabletter, och går efter en kart som har läkaretiketter, dosetter- fuck dom, jag överdoserar.

Jag är helt bortsprungen, helt jävla försvunnen Jag har var’t en knarkarunge enda sen jag låg i pungen.

Jag slänger mej i klunger, Har haschfyllda lunger. ”Sebbe” o jag, vi har fett blåa tunger.

Ref: Vi käkar1, 2, 3, 4, 5, 6 pix Rullar upp en mix Vi tar gärna en fix Blir hellre knullade av knarket än av sexiga chicks ”Sebbe” och ”Crille”, vi är knarkare med ticks. Sebbe och Crille O