Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Sång- och raptexter

Ditt hem är gatan

Vers 1: Du går på gatan alla bara kollar snett på dig, men vet dem inte vad människorna och knarket har gjort mot dig. Du är bara 17 år men har gått igenom mer än halva livet i registret allting om dig står skrivet. Vännerna har lämnat dig och nu bor du på gatan din bästa vän är nu satan. Va fan inte ens föräldrarna står kvar och allt är försent du har inget val. Men en gång så hade du ett, men den tiden är förbi det kan man säga lätt. DU har inget hjärta att robba folk därför innan du gör de måste du mekka en fet holk. Va fan händer med vårt folk, när vi ser dem på gatan skrattar vi åt dem men tänk efter allt dem har gått igenom.

Ref: Ditt hem e gatan din bästa vän är satan. Va fan finns de mer av livet när allting redan står skrivet. Varje natt du går och går i ditt hjärta dyker det upp nya sår. Va fan finns de mer av livet när man inte kan ta något för givet.

Vers 2: Svårare och svårare tider för varje dag som går och till slut så blir det faktiskt år. Socialen dom skiter i dig helt, när du ber om hjälp säger de att dom inget vet. Alla bara behandlar dig som ett svin, du brukar dränka dina sorger i rött vin. Rött som ditt blod alla ni som lyssnar på låten hoppas att ni saknar ord. Hoppas att ni förstår att ingen kan läka djupa sår. Det är ändå ett hack kvar efter alla jävla dar. Du är en skugga som man kan gnugga bort, men du är alltid tillbaka på samma stig inom kort.

Ref: Ditt hem e gatan din bästa vän är satan. Va fan finns de mer av livet när allting redan står skrivet. Varje natt du går och går i ditt hjärta dyker det upp nya sår. Va fan finns de mer av livet när man inte kan ta något för givet.
Aleksandra

Isabella....

Min älskling föddes den 15/10 // klockan 06:39 // hon vägde 3310// mina rim cuttar som lie // ey hon var 49 // centimeter ni vet vad hon heter // Isabella den som rör henne hamnar i min fälla // inget gidder bré för då kommer det o smälla // jag svär att jag skjuter dej i ögat med min slangbella // yo Isabella du får mej att rappa // kan ej fatta // att jag é din pappa // Isabella jag älskar dej av hela mitt hjärta // när jag inte kan va med dig känner jag en fet smärta // det här känns inte okej // för att jag inte varit där för dej // det é bara din mamma Jeanette // som ställt upp för dej så fett // och jag svär det har nog inte vart så lätt // men jag ska göra det rätt // denna gång // hoppas att du hör min sång // för livet bakom galler é väntan lång // precis som // en resa till Hong Kong…

Ref: Isabella jag älskar dej // Vill bara va me dej // Finns inget annat jag vill just nu // Finns bara en jag lever för och det é du // Vill bara va med dej //

Hoppas att jag har tur // och slipper ur // denna bur // innan jag lackar ur // för då blir det knas eller hur? // yo Isabella // jag vet vad som kommer att gälla // jag ska fixa detta och sluta gnälla // innan jag ramlar i någons fälla // där pistoler kan smälla // och ingen jävla slangbella // jag måste sköta mej // så jag kan bli fri och ta hand om dej // du vet att jag älsakr dej! // jag hoppas att vi en dag kan bli en familj // DU, JAG, JEANETTE // fan det skulle vara fett // om din farsa skulle ha lite vett // i skallen // och inte bara tänka med b***en // OY! //

Ref: gånger 2 Isabella jag älskar dej // Vill bara va me dej // Finns inget annat jag vill just nu // Finns bara en jag lever för och det é du // Vill bara va med dej //

Låten är skriven för min dotter Isabella
JC

Jag är ett anstaltsbarn

Dom säger att jag inte förtjänar låst. Nästa sekund inser jag att jag blivit blåst! In på låst dom vill ha mig, För att göra det lättare för sig.

Allt jag vill är att bli lämnad ifred, Mellan soc och mig kanske det kan bli fred. Allt dom gör är att ställa till och förstör, Vill dom att jag dör?

Refräng: "Dom för mig bakom ljuset, Äh, gräv bara ner mig under huset! Ingen har det bra, Alla vill bara dra. Jag är ett anstaltsbarn!!! Jag är ett anstaltsbarn!!! Ingen har det bra, Alla vill bara dra."

Gap, slag och skrik Är det enda man hör, blir ett totalt freak! Hotad att bli dödad, kastad in i väggen, Dom jävla dräggen!

Golare och tjallare finns det gott om här, Dom är bara mycket besvär, Kan du hålla mig kär?

Refräng: "Dom för mig bakom……"

Jag behöver din tröst nu Bakom muren i denna buren, Kan du hålla mig kär, Kan du hålla mig kär.

Tack vare golaren finns det ingen bebis kvar Så många gånger mitt hjärta har brunnit, Inget har jag vunnit På att bete mig så här.

Refräng: "Dom för mig bakom….."

Jag frågade soc, varför gör du så? Hälsa alla där hemma, Jag glider, jag försvinner, det kallas för lämna. Så, snälla mamma, säg detsamma.

Inget liv har jag kvar, jag lämnar dig nu Kom ihåg att det finns bara du. Mitt liv kan du glömma, det som finns kvar Nu finns bara mina saker här.

Refräng: "Dom för mig bakom……"

Jag lämnar mitt liv, jag lämnar allt. Mitt hjärta har blivit så kallat. Jag älskar dig nu, glöm aldrig de´ I mitt hjärta följer du alltid me´.

Jag är ett anstaltsbarn!!! Jag är ett anstaltsbarn!!! Kan du hålla mig kär? Kan du hålla mig kär? Jag är ett anstaltsbarn!!! Jag är ett anstaltsbarn!!! Tro, Hopp & Kärlek Tro, Hopp & Kärlek…
Jennie

Mina tankar…

Lyssna på mig, lyssna på mej, Lyssna på vad jag har att säga, Lyssna på mej, lyssna på mej, Lyssna på vad jag vill.

Va idel öra, För nu ska du få höra, En sann historia om en Viktoria.

Så lyssna på mej, På vad jag har att säga dej, som kommit i kläm.

Refr. Viktoria, Viktoria, Sök upp en vän. Viktoria, Viktoria, gå i skolan igen. Viktoria, Viktoria, jör nåt av ditt liv, Kom igen se på mej, är det så du vill bli.

Vad är det du sysslar med, Knarkar och hamnar på sned, Jör något av ditt liv, Så länge det finns tid, Titta dej runt omkring, Ja bara stick o brinn, Är det värkligen så du vill ha ditt liv, Kom igen var positiv.

Inne på råby du fryser och är kall, Men på rymmen är du ball, Tills du kommer till davidshall, Instängd och ensam, Ja rena influensan,
Ungdomsplågeri, Ja en samhällstragedi,

Så lyssna noga, va idelöra, För nu ska du få höra, En sann historia, om en Viktoria. Hon jorde som hon ville, Ja knulla varenda kille, Knarkade och sparkade, Ja varenda grej, jorde denna lilla tjej.

Så lyssna på mej, På vad jag har att säga dej, som kommit i kläm.

Refr. Viktoria, Viktoria, sök upp en vän, Viktoria, Viktoria, gå i skolan igen, Viktoria, Viktoria, gör nåt av ditt liv, Kom igen se på mej, är det så du vill bli.
Klara

Mitt liv

När jag var runt fjorton år började jag snea och gå i fel spår började umgås med äldre Min rygg jag vände mot mina nära och kära tro mig jag var illa däran men det kunde jag inte fatta kunde inte nappa på det som var bra.

Om man tittar tre år tillbaka så var mitt liv ingenting att ha jag "dealade" lite här och där tyckte det var soft. Ögonen kunde jag inte öppna och se för att jag ville bara festa och le jag fattade inte att jag flydde från mina egna problem och jag var absolut inte ren tog droger för att glömma.

Andra jag började döma började hata blev nästan bästa kompis med Satan den som jiddra ingen mig kunde hindra Hade nån sorts rädsla kunde knappt få luft sov på dagen va ute på natten vandrade runt som den lilla hemlösa katten

Vinden vände till sämre dagar bröt mot ännu fler lagar började med brott kunde inte se skillnad mellan vått och torrt Rymmde hemifrån ett antal gånger hade det jobbigt så jag började skriva sånger det var mitt andra sätt för mig att lätta på hjärtat.

Ingen fattade hur mycket det sved när jag fann mig i de där dagarna Soc la sig i I told them to live me alone like a dog with a bone Bodde på olika ställen, olika polare som aldrig golade bad till Gud nästan varje kväll och undrade varför jag inte föddes upp till att bli snäll

Tankarna strömmade hela tiden ville göra det rätta men hur skulle jag komma ifrån allt detta jag var fast Och jag fyllde precis 17 bast rökte brass dag och natt efter ett tag blev jag matt hade huvudvärk rätt ofta till slut kunde jag inte sova i den situationen var hela världen en stor plåga

Shit asså, det fanns så mycket skit överallt sprang runt gjorde det jag inte skulle göra tyckte det var ballt Så när tiden var kommen var det inte längre jag som dribblade bollen jag åkte dit där, där jag var mådde jag skit befann mig i häktet 2,5 vecka det kändes som att min hjärna började läcka.

fortsättning följer
Meamed

Blodsbröder

Blodsbröder glöder ändå ifrån söder, tre bröder från Stockholms mörka söder där är det vi som tar över efter avtjänade straff som gått så jävla snabbt med flax och utan tjafs.

På tal om flax så ska jag berätta om första brorsan som är mycket vass, du ger honom en tass, han tar den utan att säga tack så är man fast, du hinner inte ta en paus eller rast innan du gör ditt nästa kast. Som ni förstår så är han inte blyg, han älskar Para, Dinero, fluz och fliz… sak samma, allt betyder ändå samma skit. Killens liv har alltid varit knas på grund av AS ända sen han var ett oskyldigt litet barn. Livet var knas, jobbigt på grund av all skit som samhället drivit hit av panik, vilket jävla skit!!!!

På södra förort där grabbar springer jävligt fort för nåt de inte gjort men aina (polisen) dom pass (struntar) på det vi tror, säger, gör eller ser. Pass (strunta) på de!! Säger dom med sin batong och vi drar på en gång in till gårn (gården). Men skit i det för vi vill att ni ska öppna ögonen och se vad som sker i våra kvarter.

Tänker på söder hjärtat det blöder, titta!! Lampan den glöder, fan vad jag saknar mina bröder.

Saknar det gamla livet, shit!! Väcker gamla minnen hjärtat det brinner för Flempan.

Broder två är också lite rå men lite mildare en liten spliffrare som gillar att ? den, groggen får honom upp på toppen. Ey len (du) han är ju lugnast i gruppen. Shone (killen) gillar det mesta men ändå lämnat de flesta. Killen har stil, han får det han vill plus en refill om han står still så blir det en till, man kan ju få en flipp. Han är som min andre broder men han kör bara Kadett lätt som en plätt sätter på en kassett glider på fest och diggar fett!!!

Refräng, refräng, pass (Strunta) på den. Man blir ju bäng utav en refräng, dizza den! Hahahaha!!!!!

Broder nummer tre! Det är jag. Får det jag vill Ha utan problem annars är man klen. Haha igen!

Om mig, jag är ju en sån som aldrig tackar nej, jag är med på allt förutom knark jag är för stark för att hamna i en park förlorar allt man hamnar på anstalt men det gör inget för där kan man ju få allt, det är det man tror, slicka på en citron. Sur! Så är det att sitta i en bur. Norrtälje, där sitter mina bröder inget snack om att bli dister, inga nazister dom sitter bara i klister. Råby, där sitter jag och glassar som tur inga nazzar (nazister) som man vill slakta. Tyvärr, ingen mick bara en sketen snick så ta en tripp och försvinn, DRA NER DINA BRALLER OCH SÄG:

Aldrig mer bakom galler!!!!!

Va! Är jag vass med orden? Jag bazzar (knäcker) alla med denna historien. Tillbaka till jorden, jag hoppas att ni alla har lärt er av den här lektionen. Slut på diskussionen och ladda patronen i kanonen. Ni fattar inte vad jag menar, Bra!

Slut på historien!!!!!
Claudio