Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Dikter om kärlek

Du!

Det var en vacker dag när jag hittade den rätta tjejen Och det var du som kom fram till mig då.. Dina ögon var så fina och dina läppar så mjuka.. Och din röst var så vacker.. Och det känns som om nåt försvinner i min kropp När jag inte kan vara med dig.. Men jag vet ju att du finns där borta men de är ju ändå jobbigt..
Tommy

Så lämnade jag dig

Så flög jag över molnen så plötsligt var jag borta. Plötsligt stod du ensam och var tvungen att förstå att det du en gång sa blev ett steg som tog en mänskas liv.

Hahahaha… Jag förlåter dig aldrig det här…

Så flög jag över molnen så plötsligt var jag hos dig. Plötsligt var det jag som hade gjort ett misstag och plötsligt så förstod jag att jag aldrig skulle sluta tycka om dig…

Hahahaha… Jag förstår mig inte på mig själv…
Gabbi

Sanningens spegel är dina ögon. Säger mig mer än tusen ord säger mig mer än allt jag sett. Berättar det jag redan borde ha förstått. Du vet du är borta samtidigt som hemligheten…

Förlåt det var inte min mening att falla för dig…

Det som doldes i nattens allra djupaste mörker. Det jag aldrig skulle berätta hur kan du veta hur kan du förstå?

Förlåt det var aldrig min mening att falla för dig…
Gabbi

Saker kommer aldrig att bli detsamma Åh, vad jag älskar dig så mycket mamma. Önskar du kunde hålla om mig varje dag Din lärlek och kärlek är inte en vanlig sak. Jag saknar dig mamma av hela mitt hjärta Att inte kunna få vara med dig, bildar en otrolig smärta. Du finns i mina tankar dag & natt Folk omkring mig, alla frågor och beslut gör mig så himla matt. Dagarna kan vara så gråa så Men när jag är med dig blir hela livet bättre då. Jag skrattar och är lycklig så länge jag vet att du finns, lägger mitt huvud i ditt knä, du smeker mig med dina mjuka händer och pratar om de roliga stunder du minns. Mamma, jag vill att du ska vara glad Jag kommer hem ändå så snart. Kom ihåg att det inte är du & jag utan vi & det kommer alltid så förbli.
Zigge

När jag såg dig!

När jag såg dig i mina drömmar var det den lyckligaste dagen i mitt liv! Så tvärt försvann den. Jag ville finna något nytt om dig något jag inte redan visste, visa mig vart jag ska gå för att finna det! Jag vill drömma vidare men någon tog drömmen från mig! Jag skulle kunna ge mitt liv för att få vara där i drömmen med dig igen. Jag vill tänka på dig hela tiden och drömma om dig varje gång sover. Jag kan inte leva utan dina drömmar! Jag lever på dem! Jag kan inte göra någonting utan att tänka på dig! Varje gång jag tänker på dig så gråter jag efteråt! Men min gråt är inuti och jag visar inte att jag är ledsen över dig! Jag vill tala om för dig att jag tycker om dig, att jag älskar dig mer än du anar! Du är den enda jag älskar! Jag har aldrig tyckt om någon förut – eller nu. Jag älskar bara dig! Du är den enda i hela världen för mig och jag är den enda för dig! Jag vill bara att du ska bli min på riktigt! Det är allt jag vill! Många ord gör inte sorgen större! Bli min på riktigt!
Nargas

Längtar

Jag längtar efter så mycket efter alldeles för mycket. Men det som ändå plågar mina sinnen skär likt knivar i mitt hjärta och förvandlar mig är längtan efter dig. Sitter här och ser på en betraktares avstånd hur du andas. Älskar dig låser in dig i mitt hjärta varifrån ingen kan stjäla dig.
Gabbi

Låt en enda Sista tår Få glida tyst och stilla Nerför min kind ikväll. Låt mig bara Få upprepa orden Och skriva samma rader En endaste gång till. Låt mig lugnt Få vila i din famn Just här och nu Om än för att sen För evigt ta farväl
Gabbi

Kärlek

Kärlek vad är det? Kärlek varför finns den? Kärlek det jag känner för dig nu. Kärlek mitt skäl att gråta. Kärlek mitt skäl att dö. Kärlek det svåraste i världen slår ner i mig. Kärlek den obesvarade.
Gabbi

Känslor!

Panik livrädd. Springer genom skogen skrämd från vettet utav mina egna ord…

Gråtande förtvivlad. Lutandes mot trädet

sorgfylld rakt igenom utav mina egna svek…

Leende rodnande. Älskande för alltid kär i dig.

Hatande misstänksam bitter och betvivlande. Du för alltid gentemot mig.

Förlåt aldrig min mening att göra dig illa. Det bara blev visste inte hur
Gabbi

Kunde jag

Kunde jag gå genom eldar kunde jag vandra på vatten… Kunde jag bestiga Mount Everest kunde jag flyga till månen…

Då kanske hade jag också kunnat vinna din kärlek för evigt…

Kunde jag glömma det som hänt kunde jag förlåta alla svek… Kunde jag vända tillbaka kunde jag få folk att sluta kriga…

Då kanske kunde jag också få dig att förstå mig…
Gabbi

Kan inte sluta tänka på dig

Den dagen du försvinner ur mitt liv, kommer det att kännas som att nån hugger i mitt hjärta med en kniv. Jag kommer att sakna dig så att du inte kan förstå. Mina tankar är fyllda av dig, fan vad jag saknar dig. Jag vill att du ska vara med mig, drömmarna kan ingen förklara för dig, ALLT handlar om dig, BARA dig. Jag vill ALLTID ha kvar dig. Dessa tankar, drömmar, hopp och denna kärlek är allt jag har kvar. Den dagen du försvinner, kommer ALLA att se tårarna som rinner, sakta ner från mina röda små kinder.
Maja

Jag vill vakna intill dig Lägga armarna om dig. Viska i ditt öra när inte hör att jag älskar dig. Mina ord skulle tränga in i din dröm och väcka dig.
Tony

Jag skrev ditt namn i sanden, men vattnet tog det. Jag skrev ditt namn på en sten, men vinden tog det. Jag skrev ditt namn i mitt hjärta och där stannar det för evigt.

När du tittar upp mot himlen ska du tänka på mig för alla stjärnor du ser är kyssar till dig från mig. Det tog en sekund att lära känna dig, en minut att börja gilla dig, en timme att älska dig men det kommer att ta evigheter att glömma dig.
Paulina

Håll fast mig knäpp handbojor kring mina händer Knyt en ögonbindel av ett svart och ogenomskinligt tyg. Håll mig på avstånd ifrån den jag älskar för det är det enda ni kan göra. Bara för att hindra mig att vidröra honom att se honom att höra honom att vara nära honom. Men längst in i mitt hjärta lever han finns han alltid kvar. Låser jag in honom för hela världen så att ingen kan tvinga honom ut ur mitt liv. Fast tyvärr han älskar inte mig…
Gabbi

Genom svarta labyrinter springer jag. Under stjärnfria himlavalv andas jag rökfylld luft. Genom hat och smärta kämpar jag alltid. Bara för att förstå att det aldrig kommer bli vi två.
Gabbi

En dröm, en tanke och en känsla…

Drömmen jag menar den som lever kvar. Drömmen jag menar den som aldrig kan slå in. Drömmen jag menar den du aldrig kan förstå…

Tanken jag menar den som fyller hela mig. Tanken jag menar den som jag aldrig kan släppa. Tanken jag menar den du aldrig kan förstå…

Känslan jag menar den utav att aldrig riktigt räcka till. Känslan jag menar den av att jag inte orkar mer. Känslan jag menar den du aldrig kan förstå…
Gabbi

Du splittrar mig

Min kärlek till dig splittrade min bild av självklarhet och värdesatta ting. Min kärlek till dig splittrade min uppmärksamhet från andra rörelser och röster. Min kärlek till dig splittrade min vilja förbjöd mig att känna mig hel. Min kärlek till dig splittrade mitt hjärta men läkte ändå alla sår.
Gabbi

Det du lärde mig…

Du lärde mig skratta och gråta. Du lärde mig hata och döma. Du lärde mig vägen tillbaka du lärde mig flyktens mening. Du lärde mig livets gåta men du lärde mig aldrig dess svar innan du gick. Varför?

Du lärde mig kärlekens smärta. Du lärde mig kärlekens lycka. Du lärde mig vilka val jag skulle ställas inför men aldrig vad jag skulle välja. Varför?

Du lärde mig uthärda smärtan. Du lärde mig respektera och förstå. Du lärde mig misstankarnas dom men du lärde mig aldrig för vad jag skulle bli misstänkt. Varför?
Gabbi