Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare MA/NO och/eller HKK

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Tegeskolan på SiS ungdomshem Vemyra bedriver grundskola för 18 flickor från hela landet. Undervisningen sker i små grupper med stora möjligheter att anpassa verksamheten utifrån varje enskild elevs behov. Vårt lärararbetslag är ett team av sex lärare som arbetar tillsammans med eleven i fokus. Vi undervisar mestadels på högstadienivå men undervisning förekommer både på tidigare och senare nivå. Du kommer att komplettera en grupp hängivna lärare som påbörjat ett nytt kapitel i Tegeskolans utveckling. Som lärare hos oss är du en aktiv medlem i vårt arbetslag och tar ett stort ansvar för att utveckla Tegeskolans verksamhet. Du planerar, genomför och följer upp din egen verksamhet, men bidrar också till dina kollegors utveckling genom kollegialt lärande och pedagogiska diskussioner. Du samarbetar med avdelningarna för att elevens dag ska vara stödjande och utvecklande. Du bidrar med din kompetens i planering och uppföljning av ungdomens IUP och behandlingsplan. En viktig del av ditt uppdrag är att motivera eleverna till fortsatt skolgång och ge eleverna rätt förutsättningar till att lyckas. I uppdraget ingår även mentorskap för 2-4 elever där du har ett särskilt ansvar för motivation, samverkan med avdelning och säkerställande av en lyckad skolgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i matematik, NO och/eller hemkunskap i grundskolans senare år eller är på väg att få behörighet i dessa ämnen. Är du en skicklig pedagog med erfarenhet av undervisning i ovanstående ämnen tar vi också gärna emot din ansökan. Du är en skicklig pedagog med ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. För att lyckas med ditt läraruppdrag krävs att du kan bygga relationer med elever. Du har ett positivt förhållningssätt och tror på varje individs utvecklingspotential. En förutsättning för arbetet är god förmåga att samverka såväl internt med personal, ungdomar och övriga kollegor, som externt med socialtjänst, externa skolor, ungdomars familj och nätverk, samt andra förekommande aktörer. God dokumentationskunskap är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av undervisning för ungdomar i behov av särskilt stöd är meriterande. Är du en trygg person med stort engagemang som vill delta i och bidra till Tegeskolans fortsatta utveckling kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats. Urval görs löpande och kvalificerade sökande kommer att kallas till intervju under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Anställningen är en semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-15 Referensnummer: A1113733
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
John Titelman
Tf Rektor
010-453 34 22
Henrik Isgren
Saco-S
073-066 72 36

Håkan Henriksson
HR- generalist
010-453 34 08


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här