Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent - nattjänstgöring som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Fagareds enheter i Marks kommun i Öxnevalla, Horred har plats för 16 ungdomar, flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på Fagared har du ett livsviktigt uppdrag. Avdelning Östergården, med 7 platser för ungdomar placerade enligt LVU, söker en behandlingsassistent för natt tjänstgöring. Tjänsten omfattar 76% tjänstgöringsgrad. Arbetet syftar till att ge våra ungdomar god omvårdnad och omsorg nattetid när det behovet uppstår. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Arbetsuppgifter: • Tillsammans med övrig behandlingspersonal på avdelningen skall du bistå våra ungdomar med den vård och omsorg som de behöver, i enlighet med verksamhetens mål. • Att utföra alla förekommande arbetsuppgifter såsom att städa, tvätta, visitera avdelningen och gå säkerhets rond. • Skriva löpande journalföring i våra dokumentationssystem • Regelbundet kontrollera larm samt kameraövervakning och samarbeta med övriga enheter på området gällande säkerhet. • Dokumentera nattrapport om avdelningen samt vid behov stötta andra avdelningars nattvak och personalgrupp nattetid. • Resor i tjänsten med ungdomar kan förekomma • Ansvara för och genomföra intag vid ankomst nattetid av placerade ungdomar • Förbereda frukost till ungdomarna och rapportera till behandlingspersonal som börjar arbetet på morgonen om natten

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är en stor faktor. Du behöver vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd att vilja skapa resultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till team-känsla på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. • För att vara behörig krävs lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i skrift • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. • B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen, arbetat tidigare med tvångsvård inom SiS samt erfarenhet av nattjänstgöring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: 2.9.1-5395-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Appel
Avdelningsföreståndare
010-4536321
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307


Övrigt

Övrigt: Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.