Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ma/No lärare Åk 4-9

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby ligger i Harestad utanför Kungälv. Vi har från hösten 2021 utökat vår verksamhet och öppnat en ny skolenhet i Bergsjön. Vi behöver nu ersätta en kollega som kommer att vara borta under läsåret och söker därför en Ma/No-lärare till vår nya skola i Bergsjön som tar emot elever i grundskolan. Du kommer att ansvara för undervisningen i Ma & No på skolan. Här finns stora möjligheter att utforma undervisningen utifrån egna tankar och ideér. Vi arbetar på högstadienivå och mellanstadienivå i små grupper om max 6 elever. Undervisningen är mycket individualiserad med elever i stort behov av särskilt stöd. Många elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Vi undervisar i ett duolärarsytem där vi alltid är minst 2 pedagoger i klassen. Det innebär att du behöver vara flexibel och även kunna vara en resurs för andra lärare i deras undervisning. Utöver det ingår mentorskap i uppdraget. Vid behov kommer du att behöva undervisa vid skolenheten i Harestad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lärare i ämnena NO och Ma och är intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med god förmåga att motivera, uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Vi söker dig som är engagerad, flexibel och har lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykolog, behandlingsassistenter och socialtjänst, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att undervisa och din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde 2021-11-01 eller enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-17 Referensnummer: 2.9.1-3507-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Koljonen
Rektor
010-4533261
Magnus Ekström
SACO
010-453 3266

Dikran Aydin
Bitr. Rektor
010-453 32 62
Cecilia Vikberg
OFR
0104533240

Thomas Lindmark
SECO
010-4533382Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsten är ett vikariat med ev. möjlighet till tillsvidareanställning. Legitimation är ett krav för tillsvidareanställning. Tjänsten är en semestertjänst. Rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Körkort B är ett krav