Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Detaljintresserad systemtekniker som vill arbeta innovativt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. Vi är ungefär 150 anställda, fördelat på sex avdelningar som tillsammans arbetar för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 anställda.

Arbetsbeskrivning

Är du systemtekniker och söker ett socialt arbete i en väldigt välfungerande arbetsgrupp där det är högt i tak? Vill du ha prestigelösa kollegor som du växer nära, vet vad de gör, och har fullt förtroende för? Är du en självgående och god lagkamrat som vill arbeta i många IT-system? Då söker vi dig. IT-avdelningen utökar nu sin verksamhet och söker en systemtekniker som vill vara med och planera, införa och förvalta IT-system. Hos oss betraktas du som expert och ifall du gör väl utförda grundundersökningar är det troligt att du både får skapa och driva nya funktioner och system. Med detta i åtanke tror vi att ditt arbete är väldigt intressant och spännande, särskilt eftersom avdelningen präglas av flexibilitet och innovation. Som systemtekniker hos oss har du med andra ord intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Ditt arbete omfattar exempelvis installation, felsökning, uppdatering, säkerhetskopiering, återläsning och optimering. Du kommer tillsammans med de andra i gruppen främst ansvara för de delar av den tekniska infrastrukturen som innefattar VMware, Exchange och Skype, MS SQL, lagring och backup. Du kommer även ge service till vår Servicedesk och bli inblandad i kravställning av funktionalitet och teknik i samband med nyanskaffningar och vidareutveckling. För oss är det viktigt att dina kunskaper tas tillvara, och du kommer därför att arbeta med både nyutveckling och förvaltning. Det ger dig möjlighet att både bredda och fördjupa din tekniska kompetens. För att bidra till din och SiS utveckling så har du stora möjligheter att styra din utveckling och komma med förslag på utbildningar utifrån verksamhetens behov. För är det något vi tror på? Då är det att vi är här för SiS som helhet. Du arbetar nära dina kollegor i ett utvecklingsinriktat klimat, varav ni delar med er av era kunskaper i det vardagliga arbetet. Eftersom du kommer arbeta i en kunskapsintensiv organisation så får du även möjlighet att utbilda och utbildas av andra kollegor inom IT, samt att lära dig av övriga medarbetare på SiS. Ifall du tycker om att lära dig nytt så har du därför möjlighet att bredda din bildning varje dag - på många olika sätt och vis.

Kvalifikationer

Du är: En lagspelare som brinner för att ge god service, och som vill arbeta nära dina kollegor, ha en skämtsam ton och bidra till en trevlig stämning. Du behöver därför arbeta bra med andra och vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, samt ha ett genuint intresse av att arbeta med en mängd olika IT-system och tekniker. Att du är en kollega som hjälper andra och anstränger dig för att leverera goda lösningar är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, samt tycker om att planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du ska ha: - en relevant eftergymnasial utbildning inom IT - drifterfarenhet av VMware, MS SQL och Windows server plattform. Du bör ha: - nått framgång i IT-projektledning - förmåga att arbete med infrastruktur inom Dells server och lagringsprodukter, VxRail, Backup, OP5/Nagios, Exchange, Linux och Skype/Teams. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Urvalsfrågor kan ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-09 Referensnummer: 2.9.1-505-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans-Peter Henriksen
Enhetschef
010-453 40 76
Lotta Hedeby
OFR/S
0104534006

Taina Niskala
Saco-S
0104534035

Mikael Bergkvist
SEKO
010-453 41 87


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.