Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog, vikariat, avdelning Kornhall

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Samtliga förekommande arbetsuppgifter inom rollen som behandlingspedagog på avdelningen, vilket innebär att all tid med våra placerade ungdomar har tydliga mål och syften som utgår från individens behandlingsplan hos oss. Du ingår i ett av tre behandlingsteam som har ansvar som kontaktperson för en eller flera ungdomar. Du journalför löpande och har kontakt med andra samverkanspartners kring ungdomarna, både interna och externa. Allt arbete vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende där man tillsammans med ungdomen och kollegor arbetar mot behandlingsmålen som är aktuella under placeringstiden. Arbetet innebär dag, kväll och helgtjänstgöring enligt rullande schema.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och dina drivkrafter inom ramen för ditt arbete. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet av arbete på institution med hänsyn till att vi är en myndighet. En trygg och säker arbetsmiljö innebär att man har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i sin roll som tjänsteman och har ett sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på avdelningen Kornhall tror vi även att du är trygg, prestigelös, har humor tillsammans med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Tillsammans med dina kollegor kan du ställa om snabbt vid behov och är en lagspelare utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild för våra ungdomar. Lämplig utbildningsbakgrund är socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av familj och nätverksarbete, programledare inom ÅP, ART, Komet eller liknande, är idrottsledare eller aktiv inom föreningsarbete. B-körkort krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse. Det ena vikariatet löper tills 2021-12-31 och det andra löper till 2022-03-31

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-13 Referensnummer: A1035092 // 2.9.1-3756-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nadja Seyer
Avdelninsgföreståndare
010-453 3291
Cecilia Vikberg
Lokalt ombud ST/OFR
0104533240

Magnus Ekström
Facklig företrädare SACO


Thomas Lindmark
facklig företrädare SEKO
010-453 3252


Övrigt

Övrigt: Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader tillämpas. Endast ansökningar via offentliga jobb. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här