Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Behandlingsassistenter, semestervikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi söker nu behandlingsassistenter inför sommaren 2021. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har du ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Du ska vara en vuxen förebild med förmåga att vara tydlig, kunna sätta gränser samt stå upp för beslut som fattas gemensamt i arbetsgruppen. Arbetet består i att stödja och motivera ungdomarna, genomföra insatser utifrån behandlingsplaner och ansvara för vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. I arbetet ingår även beteendeobservationer och dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker personer med lämplighet för yrket. Det är meriterande och ses som värdefullt om du har relevant eftergymnasial utbildning och/eller om du har erfarenhet från arbete med ungdomar på institution. Du får gärna vara student som under dina studier vill jobba extra. Du bör ha personlig mognad och livserfarenhet. Du ska ha en god empatisk förmåga och ett professionellt förhållningssätt. Ett lågaffektivt men fast bemötande med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg, lösningsfokuserad och har en god social kompetens då du kommer att ingå i ett team. Du ska ha goda kunskaper i att använda det svenska språket, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Omfattningen är heltid/deltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-10 Referensnummer: 02094-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Anders Flodin
Avdelningsföreståndare
010453 35 00
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Mattias Fjällström
avdelningsföreståndare
010-453 35 00
Monica Petersson
OFR
010 453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här