Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog, Kornhall, SiS ungdomshem Nereby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Kornhall är en låsbar behandlingsavdelning för pojkar 16 - 21 år, där indexplaceringsorsak är missbruk. Behandlingen på avdelningen utgår från varje enskild ungdoms behov tillsammans med socialtjänstens uppdrag till avdelningen. Arbetet vilar på en tydlig värdegrund med ömsesidig respekt och förtroende, där man tillsammans med ungdomen arbetar med tydliga mål och syften, för att ge ungdomen verktyg och strategier kring aktuella områden under ungdomens placeringstid. Som behandlingspedagog på Kornhall kommer du vara stödperson med ansvar för en alternativt flera ungdomar där du samverkar med ungdomens familj/nätverk, socialtjänstens handläggare samt andra myndigheter och kontakter. I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera löpande i journal, upprätta och revidera olika typer av tjänstedokument och hålla i olika typer av behandlande insatser, vilket innebär att du skall kunna hantera att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande med ytterligare språk i skrift och tal. Tiden med ungdomarna ska ha tydliga mål och syften vilket innebär att du utför strukturerade insatser under arbetspassen tillsammans med kollegorna och ungdomen, både enskilt och i grupp. Arbetet innebär dag, kväll och helgtjänstgöring på löpande schema.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet, din kompetens och drivkrafter inom ramen för behandlingsarbete. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av arbete på institution med hänsyn till vår roll som statstjänstemän. En trygg och säker arbetsmiljö innebär b.la att man har ett etiskt förhållningssätt gentemot ungdomar och kollegor, är trygg i sin roll som tjänsteman och innehar ett sunt säkerhetstänk utifrån våra riktlinjer och särskilda befogenheter. För att trivas på avdelningen Kornhall tror vi att du är prestigelös, trygg, har humor och stort hjärta tillsammans med förmågan att se lösningar i olika sammanhang. Du kan tillsammans med dina kollegor ställa om snabbt vid behov och gillar att vara en klok lagspelare utan att släppa din ansvarsroll som vuxen förebild och tjänsteman för våra ungdomar. Lämplig utbildningsbakgrund är examinerad socionom, beteendevetare, behandlings eller socialpedagog, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av: Familj och nätverksarbete Programledare inom ÅP, ART, ACT eller PULS. Examinerad inom MI och KBT. B-körkort krävs för denna tjänst

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-23 Referensnummer: A1027738 // 2.9.1-3172-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Nadja Seyer
Avdelninsgföreståndare
010-453 3291
Thomas Lindmark
facklig företrädare SEKO
010-453 3252

Cecilia Vikberg
Lokalt ombud ST/OFR
0104533240

Magnus Ekström
Facklig företrädare SACOÖvrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader tillämpas. Endast ansökningar via valda rekryteringskanaler. Kontakt via rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här