Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en placeringshandläggare till vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. På huvudkontoret på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Myndigheten växer och i december 2020 kommer huvudkontoret att flytta till nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Placeringsenheten vid SiS huvudkontor ansvarar för platsanvisningar och rådgivning till kommunernas socialtjänst, vid placering på särskilt ungdomshem och LVM-hem. Enheten ansvarar också för hantering av sluten ungdomsvård gällande verkställighet av placering och permissionsfrågor. Enheten bidrar till myndighetens bevakning och uppföljning av förändringar i socialtjänstens efterfrågan. Dina arbetsuppgifter som placeringshandläggare är att utifrån socialtjänstens uppdrag anvisa plats och ge rådgivning så att de ungdomar och klienter som är i behov av våra insatser får bästa möjliga placering. Anvisning av placering sker med stöd av LVU, LVM, SoL och LSU. I ditt arbete har du fortlöpande kontakter med övriga delar av SiS verksamhet och deltar i olika former av samverkan såväl internt som externt. Placeringsenheten har beredskap för placeringar dygnet runt. Det innebär att du som placeringshandläggare arbetar dagtid och har beredskap ca var 6:e vecka. Arbetsgruppen är HBTQ-certifierade.

Kvalifikationer

Du ska: • Vara utbildad socionom, jurist, beteendevetare eller ha annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig • Ha arbetat med ärenden med stöd av adekvat lagstiftning såsom Sol, LVU, LVM eller LSU • Ha arbetat med placeringsfrågor inom kommunal socialtjänst eller inom SiS verksamhet • Ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du bör: • Ha tidigare erfarenhet av beredskapstjänst • Ha erfarenhet av arbete på SiS institution, gärna inom både missbruksvård och ungdomsvård Du är: Som person är du utåtriktad och tycker om att bygga och upprätthålla goda relationer. Du har en god samarbetsförmåga både med dina kollegor och andra kontaktytor. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i ett högt tempo och har förmåga att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Vidare är du noggrann och har lätt för att strukturera komplexa problem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid / deltid Tillträde: 1 september

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: 2.9.1-1705-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Victor Magnusson
Biträdande enhetschef
0730-55 41 13
Lena Henriksson
Saco
010-453 41 95

Elisabeth Olsson
Enhetschef
070-680 23 95
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.