Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger till våra avdelningar för mottagning och behovsbedömning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem i Hässleholm ansvarar du för omvårdnaden av ungdomarna. Arbetet innefattar flera funktioner, däribland direkt behandlingsarbete, medverkan i utredningsarbete, nätverkskontakter, dokumentation och utvecklingsarbete. I din roll bidrar du till trygghet, bygger relationer med ungdomarna, ger stöd samt har starkt fokus på beteendeförändring. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk människosyn och ser det som en stor utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation. Arbetstiden är schemalagd och du har möjlighet att påverka din periodplanerade arbetstid tillsammans med arbetsgruppen. På avdelningar för mottagning och behovsbedömning Hovdala och Vedema kommer du att arbeta med att stabilisera ungdomens situation och mående samt avbryta kriminalitet, missbruk och annat socialt nedbrytande beteende. Ungdomar som är placerad på avdelningar för mottagning och behovsbedömning inleds med en systematisk risk- och behovsbedömning, screening av fysisk och psykisk ohälsa samt bedömning av behov kopplade till skolgång. Utifrån kontaktmanskap kommer du att ingå i ett tvärprofessionellt utredningsteam som inkluderar psykologer, lärare, sjuksköterskan och behandlingspedagoger.

Kvalifikationer

Minst 2-årig eftergymnasial utbildning från folkhögskola med inriktning på behandlingsarbete/socialpedagogiskt arbete eller högskola/universitetsutbildning med likvärdig inriktning. Erfarenhet av behandlingsarbetet är meriterande. Detta är ett arbete för dig som har en humanistisk och positiv människosyn samt känner ett driv för att arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation. För denna roll är det viktigt att du är trygg i dig själv samt har en förmåga att behålla ditt lugn, även under pressade situationer. Du kan sätta tydliga gränser i de fall det behövs och trivs i arbetet med ungdomar i varierande åldrar. Att som person både kunna arbeta självständig och ta egna initiativ parallellt med förmåga att samarbeta, vara noggrann och känna ett stort ansvar för arbetsuppgifterna är egenskaper vi värderar högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning tas utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister. B körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31 Referensnummer: A1082169
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jamine Rono
Avdelningsföreståndare
0104535331
Andreas Gustafsson
Saco-S
0104535322

Dzenana Voloder
Avdelningsföreståndare
010-4535371
Magnus Nilsson
OFR
0104535307

Thomas Lindberg
Seko
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.