Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare/ behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Älvgården är ett LVM-hem som tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning.

Arbetsbeskrivning

Behandlingssekreteraren ansvarar för klienternas behandlingsplanering, upprättar behandlingsplaner och stöttar övrig behandlingspersonal i det dagliga arbetet. Du fungerar som spindeln i nätet på avdelningen och ansvarar för att adekvat information sprids till berörd personal på institutionen, men också gentemot socialtjänst, andra myndigheter etc. Dokumentation är en betydande del av tjänsten och du ansvarar för att dokumentera händelser och sammanfattningar i klienternas journal. Du ansvarar även för att avdelnings- och säkerhetsrutiner följs. Som biträdande avdelningsföreståndare ersätter du avdelningsföreståndaren vid dennes frånvaro samt fattar myndighetsbeslut enligt delegation från institutionschef. Du arbetar då med verksamhetsutveckling, schemaplanering, implementering och uppföljning av arbetsprocesser. I arbetet ingår att ha chefsberedskap. Arbetstiden är förlagd till dagtid måndag- fredag.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap, t.ex. socionom, beteendevetare, sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Utöver akademisk examen krävs erfarenhet från anställning inom socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande samt vitsordad lämplighet för ledarskap. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av missbruksvård och/eller psykiatrisk vård. Vi söker dig som är en god och trygg förebild för våra klienter, har empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du samarbetar väl med andra, har förmågan att agera lugnt i stressade situationer och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Som person är du ansvarsfull, kreativ, positiv och har stor vilja och förmåga att utveckla dig själv och andra. Du är en duktig problemlösare som är strukturerad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet, det är viktigt att du som anställd delar värdegrunden. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning tillämpas. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-08 Referensnummer: 2.9.1-06921-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johanna Strandberg
Avdelningsföreståndare
010-453 70 61
Saco-S Merja Aahtila
010- 453 24 09


OFR Thord Jansson

010-453 41 81

SEKO Rolf Lindqvist

010-453 57 97


Övrigt

Övrigt: Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi kan komma att kalla löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Här kan du läsa mer om SiS och om Älvgården