Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger/behandlingsassistenter timvikarier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Arbetsgruppen på varje avdelning består av Avdelningsföreståndare, biträdande avdelningsföreståndare, behandlingspedagoger/-assistenter, behandlingssekreterare och psykolog. Du arbetar med ungdomarna individuellt och i grupp med motivationsarbete och daglig sysselsättning, Du deltar med ungdomarna i skolan, står för gränssättning och aktiviteter, gör beteendeobservationer och bidrar i alla på avdelningen förekommande arbetsuppgifter såsom kök och städ m m. Du har även en viss dokumentationsskyldighet. Vår personal utbildas i MI och positivt beteendestöd. Som timvikarierande behandlingsassistent ersätter du personal t ex vid planerade ledigheter, arbetsanhopning och sjukfrånvaro.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en utbildning med inriktning mot arbete med barn och ungdomar, t ex behandlingspedagog eller behandlingsassistent. Du kan också vara under utbildning och på det här sättet kombinera studier med erfarenhetsinhämtning. Du bör ha god samarbetsförmåga samtidigt som du förutsätts kunna arbeta självständigt. Du bör vara lugn och känna en egen trygghet för att fungera väl i sammanhanget. Du bör också ha en God förmåga att formulera dig även i skrift, då en viss dokumentation faller på dig.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillsättning sker löpande

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-05 Referensnummer: 2074-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Fredriksson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 00
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Carolin Axelsson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 91
Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
010-453 42 82

Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Men du bör ha ett "rent" polisregister, vilket alltid inhämtas före anställning. B-Körkort för manuell växellåda krävs. Både kvinnor och män välkomnas att söka. Erbjudanden och förfrågningar från Rekryteringsfirmor undanbedes bestämt.