Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog Natt tim-vik

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

Arbetsbeskrivning

Institutionen har nu ställt om så alla fem avdelningarna enbart tar emot SKOLPLIKTIGA FLICKOR. Varav en utredningsavdelning och fyra behandlingsavdelningar. Arbetsgruppen på varje avdelning består av Avdelningsföreståndare, biträdande avdelningsföreståndare, behandlingsassistenter, behandlingssekreterare, och psykolog. Totalt på institutionen är det efter senaste expansionen totalt 115 tjänster + ett antal vikarier. Som Behandlings-Pedagog arbetar Du med ungdomarna individuellt och i grupp med motivationsarbete och daglig sysselsättning, Du deltar med ungdomarna i skolan, står för gränssättning och aktiviteter, gör beteendeobservationer, och bidrar i alla på avdelningen förekommande arbetsuppgifter såsom kök och städ m m. Du har även en viss dokumentationsskyldighet. Vår personal utbildas i MI och positivt beteendestöd. Som timvikarierande behandlingsassistent ersätter du personal t ex vid planerade ledigheter, arbetsanhopning och sjukfrånvaro. Som Nattpersonal ska DU finnas till hands då flickorna behöver insatser nattetid. Du övervakar avdelning och institutionen för att garantera trygghet och du sköter vissa städ-och visiterings-uppgifter samt kan vara ansvarig för din avdelnings frukostmål.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en utbildning med inriktning mot arbete med barn och ungdomar, tex behandlingspedagog eller behandlingsassistent. Du kan också vara under utbildning och på det här sättet kombinera studier med erfarenhetsinhämtning. Du bör ha god samarbetsförmåga samtidigt som du förutsätts kunna arbeta självständigt. Du bör vara lugn och känna en egen trygghet för att fungera väl i sammanhanget.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Vi tillsätter vikarier löpande då behovet varierar över tid och vi ser nu ett ökat behov framöver

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-07 Referensnummer: 5947-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Anna Fredriksson

010-453 21 00

Victor Brandt
Biträdande Avdelningsföreståndare
010-453 21 82


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Men du bör ha ett "rent" polisregister, vilket alltid inhämtas före anställning. B-Körkort för manuell växellåda krävs. Både kvinnor och män välkomnas att söka. Vi undanber oss vänligen alla former av rekrytering och bemanningsföretags erbjudanden.