Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Stigby söker Sommarvikarier behandlingsassistent natt 75 %

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Stigby växer och utvecklas och söker just nu personal inom flera olika yrkesområden. Stigby har plats för 31 ungdomar och tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Vi är uppdelad på en akutavdelning två behandlingsavdelningar och vi har även en eftervårdsenhet i Jönköping.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent natt hjälper du ungdomar rätt i livet genom att vara en trygg och stabil förebild. Du har ansvar för avdelningens inre och yttre miljö nattetid. Tjänstgöringen innebär att du är en av fyra personal som tjänstgör natt på institutionen och det förekommer bland annat tillsynsuppgifter samt dokumentation. Arbetet kräver mycket självständighet, noggrannhet och kunskaper kring arbetsmiljö, säkerhet. Vi arbetar utifrån våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet Tjänstgöringsschemat för behandlingsassistenter är pendlarvänligt och väl anpassat för dig som bor längre bort. Under en månad gör du ca fyra resor till Visingsö. Komprimerad tjänstgöring ger nio dagars sammanhållen ledighet v ar 3:e vecka. Vi som arbetar här pendlar ofta tillsammans och resan med bil och färja tar ca 1 timme från Jönköping. Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda och detta gäller även dig som timvikarie. I staten finns även många förmåner, se vidare på; http://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Kvalifikationer

Du har ett intresse av att arbeta med utsatta ungdomar som behöver stöd och är en god vuxen förebild. Du kan dela med dig av din trygghet, stabilitet. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vikänslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift och ha kunskaper i att dokumentera då detta ingår i dina arbetsuppgifter. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet. Vi lägger mycket stor vikt vid din personliga lämplighet. Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Deltid Tillträde: Efter ök under juni -aug med möjlighet till timanställning under våren. Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-12 Referensnummer: A939717
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Larsson
HR generalist
010-453 39 16
Rebecca Beltramo
SACO
010-453 39 00

Marco Sannelius
Bitr Avdelningsföreståndare
010-453 39 47
Claes Haglund
OFR
010-453 39 00

Lisbeth Zander
Personaladministratör
010-453 39 05
Ida Berglund
SEKO
010-453 39 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS Ungdomshem Stigby