Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Johannisberg Kalix söker Behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Johannisberg har verksamhet i Kalix och i Boden (enhet Sävastgården). Kalix tar emot icke skolpliktiga pojkar, avdelningarna i Boden tar emot skolpliktiga flickor. Ungdomarna har psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Johannisberg är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för våra ungdomar, att vara uppmärksam på ungdomarnas mående och agera utifrån de behov som finns. Arbetsuppgifterna handlar till stor del om att motivera och stötta ungdomarna i deras vardag, att gå till skolan, delta i programverksamhet, städa, tvätta och liknande. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Vår vision är att vara en plats för förändring som genomsyras av engagemang, hög etik och ett förhållningssätt som självklart speglar våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet. Som behandlingsassistent medverkar du till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt våra rutiner. Tillsammans i team av engagerade kollegor såsom behandlingspedagoger, psykologer och behandlingssamordnare har ni med er samlade kompetens möjlighet att nå goda resultat.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att skapa goda relationer. Du har god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en personlig mognad och god förmåga att samarbeta med andra då vi på våra avdelningar jobbar i team. Du bidrar även till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. Du har lägst en avklarad gymnasieutbildning och erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg, samt körkort B. Inför anställning tas utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker efter överenskommelse. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-07 Referensnummer: 2.9.1-6225-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marianne Olsson
Personalhandläggare
010-4532003
Sven-Åke Andersson
Saco-S
010-4532023

Malin Johansson
HR-administratör
010-4532013
Tomas Lundbäck
SEKO
010-4532000 vxl

Mikael Vuopio
OFR-ST
010-4534800Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här