Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent dag på avdelning Hill/Höje

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Enheten Karlsvik tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller avdelning Hill/Höje. Avdelning Hill/Höje (16 låsbara platser) som vårdar kvinnor med ett komplext missbruk i kombination med annan psykiatrisk problematik. Vi tillämpar PPA-schema, olika tidsintervall mellan 07.30 och 23.30. Tjänstgöring var 3:e helg samt ett inhoppspass (lördag eller söndag) var 12:e vecka.

Kvalifikationer

Minst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning, eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. - God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfulla. - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete. - God förmåga både till självständigt arbete och samarbete med andra. - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, dokumentationsvana. - Erfarenhet av tvångsvård på institution är önskvärt samt vana vid att hantera konflikter. - God förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du kontinuerligt bjuder in din omgivning till samverkan och erbjuder, fr.a. målgruppen en tillräckligt god tillgänglighet och återkoppling. - Kunskap och förmåga inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) och självskydd (NPNL) ses som meriterande. - Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Vi tillämpar provtjänstgöring.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid • Tilltärde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-19 Referensnummer: 2.9.1-5144-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Hansson
Avdelningsförestånadare
010-453 3041
Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027

Robert Sundel
SEKO
010-453 3050 avd Höje

Helen Eriksson
OFR
010-453 3091


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.