Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog som kan motivera till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera klienterna med vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö sätter vi behandlingsarbetet i fokus men det är också viktigt att skapa struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Vidare är kreativitet en god egenskap för att engagera klienterna i aktiviteter utöver de vanliga utbudet för att få en positiv sammanhållning på avdelningen. Du kommer att vara kontaktperson för ett antal klienter, vilket innebär ett tätt samarbete med psykologer, behandlingssekreterare och sjuksköterskor på institutionen men också samarbete med socialtjänsten och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Meriterande är erfarenhet att arbeta med människor och myndighetsutövning. Du har en god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du ska vara en analytisk och driven person och ha en positiv inställning och bidra till ett gott arbetsklimat. Vidare ska du kunna uttrycka dig i tal och skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Du bör vara över 25 år och ha några års arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2021-03-01 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-28 Referensnummer: 2.9.1-1258-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Stefan Eklöf
Avdelningsföreståndare
010-453 59 46
Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05

Jenny Lindberg
Avdelningsföreståndare
010-453 59 65
Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 00

Ann-Sofie Holm
HR-generalist
010-453 59 04
Roger Lenngren
Facklig förtroendeman OFR
010-4535900
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.