Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog alt. PTP-psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vår hälso- och sjukvårdsenhet består av läkare, sjuksköterska, behandlingssekreterare samt psykolog. Som psykolog kommer du att arbeta med bedömnings-, behandlings- och till viss del utredningsarbete. En viktig del är konsultation och utbildning till personal samt intern samverkan med andra yrkesgrupper som avdelningsföreståndare, behandlingspersonal, rektor och lärare. I arbetet ingår att tvärprofessionellt genomföra kartläggnings- och behandlingsplanering för att minska risken för återfall i antisocialt beteende, delta i behandlingsteam, följa upp och utvärdera behandlingsinsatser samt delta i elevhälsoarbetet både på individuell och generell nivå. Vi behöver och värdesätter den kunskap som hälso- och sjukvårdsenheten bidrar med, och hela teamet deltar med regelbundenhet i möten med ledningspersonal kring såväl operativa som strategiska frågor. För dig som är intresserad så finns det möjlighet att delta i andra institutionsövergripande utvecklingsarbeten tillsammans med ledningen. På Ryds brunn blir du en del av ett team som arbetar tillsammans för en positiv arbetsmiljö och där allas idéer respekteras och välkomnas. Inom SiS finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Alla psykologer träffas årligen för gemensam kompetensutveckling, och du har många möjligheter till individuella satsningar. Det kan gälla allt från utbildning som leder till specialistbehörighet, till kortare kurser i exempelvis testinstrument och testmetodik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, alternativt PTP-psykolog, och har erfarenhet av kliniskt arbete med ungdomar och nu vill arbeta mer konsultativt. Ett krav är att du har goda IT-kunskaper och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Du behöver också kunna översätta och anpassa psykologiska termer och underlätta förståelse för ungdomar och föräldrar. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du kan uttrycka dig i tal och skrift. Du har förmåga att skapa goda yrkesmässiga relationer, trygghet, stabilitet och en positiv livssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande med dokumenterade kunskaper i KBT då flertalet av de metoder vi använder finns inom fältet. Är du som söker PTP-psykolog finns en möjlighet att efter avslutad PTP-tjänst bli aktuell för en tillsvidareanställning. All handledning under PTP-perioden kommer att ske i samverkan med någon av våra granninstitutioner och förutsätter således ett visst mått av resor för detta ändamål.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15 Referensnummer: Dnr 5285-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lars Fredriksson
Institutionschef
010-4536901
Jessica Wickström
Beh.ass. SEKO
010-4536918

Camilla Larsson
Biträdande institutionschef
010-4536902
Jan-Erik Berglind
OFR
010-4534155

Åke Gummesson
Beh.ass SACO
010-4536918Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.