Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Yrkeslärare fordon/svets på introduktionsprogram

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för ungdomar och vill jobba på en skola med god stämning, hög kvalitet och arbetsglädje? Nu finns chansen för dig att påverka elevers framtid och utbildning i en kreativ och möjliggörande skolmiljö. SiS ungdomshem Bärby söker en yrkeslärare i fordon och svets inom ramen för introduktionsprogrammet; individuellt alternativ. Skolan vill tillsätta tjänsten eftersom vi värdesätter att kunna ge eleverna större möjlighet till praktiska kunskaper. Planen är att eleverna ska kunna genomföra delar av en yrkeskurs med målet att bli anställningsbar. Det innebär att du behöver arbeta med olika kursmål i yrkeskurserna, dokumentera dem väl och kunna hantera olika former av inlärningssvårigheter. Institutionen och skolan har en fullutrustad verkstad för både svets, fordon och däck. Dessutom har vi en egen truck och bedriver truckutbildning för motviktstruck (B1) i samarbete med ett truckutbildningsföretag. Du som yrkeslärare kommer att ansvara för att genomföra truckutbildningen. Inom myndigheten finns även andra yrkeslärare att samverka med på planerade studiedagar och via digitala kommunikationsmedel. SiS Ungdomshem Bärby i Uppsala har totalt 51 platser fördelade på 7 avdelningar. Skolverksamheten inom SiS följer samma författningar som övriga skolväsendet. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. Bärbyskolan utgör en egen enhet på institutionen där arbetslaget i samverkan genom möten och dokumentation driver och utvecklar skolarbetet. Skolan består för närvarande av 15 lärare, en studie- och yrkesvägledare, en specialpedagog, en biträdande samt en rektor. Undervisningen är frivillig inom ramen för gymnasiet då ungdomarna i huvudsak är mellan 16-20 år. Vi jobbar nära ungdomarna och har en positiv anda i både arbete och relation. Lärarna både undervisar och har ett mentorsansvar för eleverna. Se även information om Bärbyskolan på vår hemsida. www.stat-inst.se/barby

Kvalifikationer

Vi söker en yrkeslärare med följande kompetenser: • Yrkesexamen från gymnasiet. • Goda kunskaper från branschen fordonsteknik, däck, rekonditionering och svets. • Truckkort för motviktstruck och är instruktörutbildning är meriterande - nödvändigt att ha ett intresse för att bli instruktör. • Yrkeslärarutbildning är meriterande. • Ansvara för lokalerna, arbetet som utförs och elevernas säkerhet • En ambition att utveckla undervisningen gällande elevernas praktiska yrkeskunskaper. • Vid anställning läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver ha god förmåga att bygga tillitsfulla pedagogiska relationer i små undervisningsgrupper. Det är också viktigt att du kan skapa en trygg lärmiljö för elever med särskilda behov. För att klara arbetet med ungdomar med psykosocial problematik och kriminalitet är det viktigt att du kan identifiera och möta elevens behov med höga realistiska förväntningar samt motivera och leda eleven mot sina mål. Vi ser gärna att du är prestigelös, initiativrik, kan sätta och bibehålla gränser på ett respektfullt sätt och har en tilltro till att alla elever kan finna en väg till utbildning och arbete. I arbetet ingår ärendehandledning och kompetensutveckling. Du som sökande ska ha fyllt 25 år. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-06 Referensnummer: 5980-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Lundgren
Rektor
010-453 22 07
Adham Sultan
seko
010-453 22 00

Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Henrik Isgren
saco
010-453 56 26


Övrigt

Övrigt: Intervjuer kommer ske löpande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.