Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent Natt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med övrig behandlingspersonal skall du som behandlingsassistent, medverka till att skapa en trygg och utvecklande miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet och du skall inge förtroende och vara tydlig i din vuxenroll. I arbetsuppgifterna som behandlingsassistent ingår att kunna dokumentera ungdomarnas utveckling och i övrigt utföra de arbetsuppgifter som åligger behandlingsassistent vaken natt. Schemalagd arbetstid med tjänstgöring var tredje helg. OBS: Tjänstgöringsgrad 89%. B-körkort är ett absolut krav

Kvalifikationer

Tre-årig gymnasial utbildning är ett krav Erfarenhet från tvångsvård/ungdomsvård, HVB, LSS eller liknande är ett krav. Utbildning inom området är meriterande Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet Du bör vara stabil och stresstålig under pressade situationer. Du ska ha ett väl utvecklat säkerhetstänk och kunna följa gällande rutiner och riktlinjer. I arbetet med utsatta och ibland utagerande ungdomar läggs stor vikt vid din förmåga att vara tydlig, pedagogisk och lågaffektiv i bemötandet. Samtidigt bör du kunna vara flexibel och lösningsfokuserad i en miljö med snabba förändringar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Vi rekryterar löpande. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-07 Referensnummer: A1144457
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Alejandro Cardona Thuring
Avdelningsföreståndare
010 - 453 74 65
Dieter Pohland
OFR/ST
010-453 74 40

Daniela Stävensjö
Avdelningsföreståndare
010-453 74 55
Filippa Engellau
Saco-S
010-74 74 64

Mohamad Rabani
Avdelningsföreståndare
010-453 74 45
Martin Rapp
Seko
010-453 27 98
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS ungdomshem Råby är en rökfri institution I samband med anställning görs ett utdrag ur polisens misstanke- och belastningsregister. Sex månaders provanställning tillämpas i normala fall.