Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Studie- och yrkesvägledare på SiS Ljungaskog (50 %)

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Lärdomsskolan på SiS Ljungaskog står inför en spännande och intensiv utvecklingsperiod som innefattar såväl fysiska förändringar, bland annat i form av färdigställandet av ett nytt skolhus 2021, som organisatoriska förändringar där vi nyligen omdefinierat och förtydligat vår vision samt våra prioriterade områden. Ett av dessa områden fokuserar på att skapa en upplevelse av en meningsfull framtid för våra ungdomar där självfallet studie- och yrkesvägledning samt utvecklingsarbete inom ramen för skola/arbetsliv är en central del och det är här du kommer in! Förutom att arbeta med det viktiga uppdraget att vägleda våra elever och skapa förutsättningar för att göra dem anställningsbara, ingår det även i tjänsten att följa forskning och utveckling inom studie-och yrkesvägledning samt att vara en del av skolans EHT.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, eller har påbörjat studier till, studie- och yrkesvägledare och som har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Vi söker dig som har förmågan att noggrant analysera och bedöma olika typer av data för att dra väl genomtänkta slutsatser samt för att skapa fungerande lösningar. Ett relationellt förhållningssätt ser vi som ett måste. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen samt av att arbeta med nyanlända elever. Vi utgår från att eleverna alltid är i fokus för ditt arbete där du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk organisatör med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga gentemot dina kollegor, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter för våra elever. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-30 Referensnummer: 2.9.1-457-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
010453 73 11
Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010-453 63 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: Tjänsten avser semestertjänst. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.