Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Rektor till Bergsmansgården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Som rektor på Bergsmansgården har du ett livsviktigt uppdrag där du ansvarar för skolverksamheten. Du rapporterar till institutionschefen, har personal-, ekonomi-, resultat - och arbetsmiljöansvar samt ingår i institutionens ledningsgrupp. Rektor har det övergripande ansvaret för den pedagogiska utvecklingen av skolan och att undervisningen riktas mot de nationella skolmålen. Tjänsten omfattar även undervisning och eventuellt beredskapstjänstgöring. Majoriteten av eleverna hos SiS har haft tidigare problem i skolarbetet och har stora behov av att kompensera för bristande skolgång. SiS skola har därför en viktig viktig roll inom institutionsvården. Vi arbetar utifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Arbetet som rektor inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget kräver ett gott samarbete både inom institutionen som med våra samarbetspartners, t ex de kommunala skolverksamheterna. Du behöver besitta god förmåga att skapa respektive bibehålla relationer samt att engagera din personal och skapa förutsättningar för ett arbetsklimat präglat av delaktighet, utveckling och arbetsglädje.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Tillsvidareanställning med 6 månaders inledande provanställning. Månadslön. Individuell lönesättning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-07 Referensnummer: BMG2004
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Anneli Sandén
Seko
010-453 28 09

Elisabeth Ståhl
Biträdande institutionschef
010-453 28 02
Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11

Anna-Lena Hed
Verksamhetsutvecklare skola
010-453 43 20
Michelle Malm
Saco-S
010-453 28 11
Övrigt

Övrigt: Vi har löpande urval och intervjuer under ansökningstiden. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt samtlig kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vänligen respektera detta! Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
SiS skolverksamhet