Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Tysslinge söker en engagerad lärare i MA, NK och Fysik för vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Tysslingeskolan erbjuder vi undervisning på grundskole- och gymnasienivå inom ramen för språkintroduktion och individuellt alternativ. Vi arbetar med ett specialpedagogiskt förhållningssätt och fortbildar oss kontinuerligt. Tysslingeskolan består för närvarande av 10 lärare, en speciallärare, en studie- och yrkesvägledare, en biträdande rektor samt en rektor. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom SiS. Brinner du för ungdomars rätt till utbildning och vill jobba på en skola med god stämning och hög arbetsglädje? Tysslingeskolan söker nu en lärare som är intresserade av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället. Våra elever är motiverade och i behov av stöd från trygga vuxna med stor empatisk förmåga samt god förmåga att uppmuntra, motivera och sätta tydliga gränser. Vi undervisar i mindre grupper och mycket individualiserat utifrån elevernas behov. Många av eleverna har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad lärare i matematik på högstadie- och gymnasienivå och ha lärarerfarenhet, det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov, samt om du har behörighet i naturkunskap och/eller fysik. Du är en skicklig pedagog med ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar mellan 16-21 år. Du har ett positivt förhållningssätt och tror på varje individs utvecklingspotential och kan ge eleverna rätt förutsättningar för att lyckas. En förutsättning för arbetet är god förmåga att samverka såväl internt med personal, ungdomar och övriga kollegor, som externt med socialtjänst, externa skolor och nätverk. Du som söker är en person med stort engagemang och du vill delta i och bidra till Tysslingeskolans fortsatta utveckling. Är du även kreativ och lösningsfokuserad kan vi erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Vikariat på 6 månader med möjlighet till förlänging. Tillträde efter överenskommelse. Under anställningen tillämpas semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-20 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-3252-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Beckman
Rektor
010 - 453 42 81
ST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77

Simon Solgård
Personaladministratör
010-453 42 17
SEKO - Mika ErkkonenSACO - Pontus Poysti

010-453 42 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här