Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Brättegården söker lärare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Brätte skola som är en del av Brättegården ungdomshem ligger naturskönt vid stranden av Vänern och erbjuder ett inspirerande arbete i en inspirerande miljö. Vi arbetar med små elevgrupper utifrån varje elevs mognad, kunskapsnivå och behov och utifrån skolverkets styrmedel inom grundskolan samt gymnasiet och du har därmed möjlighet att genom en hög grad av individualisering göra skillnad. Brättegården tar emot både pojkar och flickor, 16-20 år. Kunskapsutveckling och resultat är viktiga faktorer men utifrån ett helhetsperspektiv är de mjukare målen i styrdokumenten ständigt närvarande och det är genom dem som mycket av samverkan med behandlingen sker. SiS-skola är inne i ett intensivt utvecklingsskede både nationellt och lokalt och det finns stora möjligheter till att delta i det arbetet. Brätte skola har en väl utvecklad elevhälsa och ett EHT som genom sin goda förankring i institutionen kan skapa förutsättningar för samverkan på både grupp- och individnivå. Lärarna på Brättegården har semesteranställning enligt statligt avtal.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerade lärare med intresse och/eller erfarenhet av arbete med elever som kan behöva stöd och hjälp i att komma upp på banan. Elever som vill, men som inte alltid kan, utifrån olika historik. Vi söker lärare med behörighet i No, matematik, engelska och hemkunskap. I detta arbete har du möjlighet att påverka elevernas utveckling och vi söker dig som har förmågan att motivera till studier samt förmåga att skapa bärande relationer. Viktigt är att kunna se individen bakom beteendet. Du har intresse och förmåga att arbeta på olika kursnivåer från grundläggande till och med gymnasial nivå i dina ämnen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen. Du skall ha uppnått en personlig mognad. Givetvis vill vi att du har god datorvana och intresse för att använda dator och andra digitala plattformar i undervisningen. Vidare har du god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete samt förståelse för att utbildningsverksamheten ibland påverkas av säkerhets eller behandlingsaspekter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, som en tillit till barn- och ungdomars vilja att lära samt en förmåga att möta och hantera uttryck för frustration. Du ska inneha körkort klass B. Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid 2020-01-27 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-17 Referensnummer: 2.9.1 04799 -2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Magnus Carlsson
Rektor
010-4532780
Christoffer Gliesmann
SACO
010-4532794

Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06

Martin Rapp
SEKO
010-4532798


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsten är på 80%. Kan bli aktuellt med heltid.