Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent med samordnaransvar

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol-eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utredning- och motivationsarbete. Vi har tre låsta avdelningar och en öppen avdelning med bemanning dygnet runt.

Arbetsbeskrivning

Vi söker behandlingspersonal med samordnaransvar för vård- och behandlingsarbete till SiS LVM-hem Älvgården. Samordnaren är beredskapshavande chefs förlänga arm och har därmed, under kvällen och tidig natt, en arbetsledande roll på institutionen. Samordnaren förväntas ha en övergripande bild av läget på hela Älvgården och kunna samordna informationen och rapportera relevant information till den som har chefsberedskap och skall vid behov exempelvis kunna omfördela personal mellan avdelningarna efter samråd med beredskapen. Samordnaren ansvarar även för att klienterna delges de handlingar och beslut som faxas till institutionen på kvällstid och att chefsberedskapen informeras om innehållet. Samordnaren ansvarar för dokumentation och bereder beslut i KIA. Utöver samordnaransvaret ingår du det dagliga vård- och behandlingsarbetet på avdelningen. I detta arbete deltar man i den dagliga verksamheten som en bra och trygg förebild för våra klienter samt hjälper till att skapa en stabil, trygg och omvårdande miljö på avdelningen. I arbetsuppgifterna ingår att vara på avdelningen med våra klienter, dokumentera, vara med på aktiviteter, hålla enskilda samtal eller vara klienterna behjälpliga med praktiska göromål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller dig som är utbildad undersköterska, mentalskötare i kombination med flerårig yrkeserfarenhet. Du vill och kan arbeta både självständigt och i grupp, du är flexibel, ansvarstagande och en trygg förebild åt våra vuxna missbrukare. Du kan sätta gränser och hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är intresserad av att jobba med att motivera och engagera klienterna till de aktiviteter som kan erbjudas på institutionen. Du har ett genuint intresse för behandlingsarbete och att möta människor i utsatta situationer. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning tillämpas. Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-15 Referensnummer: 2.9.1-04722-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Angelica Långdahl
HR-Generalist
010-453 70 15
OFR Danielle Vykander

010-453 70 70

Seko Rolf Lindqvist

010-453 57 97

Saco-S Merja Aahtila

010-453 24 09


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke-och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt.