Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

PSYKOLOG

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Vill du bidra till livsviktig förändring för ungdomar och arbeta i team med andra yrkesgrupper? Som psykolog hos oss arbetar du med både utredning och behandling, du har även möjlighet att ägna dig åt metodutveckling, handledning, konsultation och viss utbildning. Folåsa ska under 2022 inleda en ny verksamhet "integrerad akut och utredning" där Du som psykolog får en viktig roll. Du kommer även att arbeta med individualterapeutisk behandling av vissa flickor. Psykologerna ingår i en arbetsgrupp med totalt tre psykologer och två sjuksköterskor. F n arbetar Folåsa tillsammans med regionen för att utveckla samarbetet med BUP. Detta är ett projekt initierat av socialstyrelsen och innebär ett utökat samarbete med personal från BUP som är placerad på Folåsa.

Kvalifikationer

Leg. psykolog med erfarenhet av arbete med ungdomar. Du bör även ha erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de som beskrivits ovan. Du ska ha ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså har du förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och upplever det stimulerande att arbeta i team.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-16 Referensnummer: 7740-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Patrick Fällman
Facklig företrädare OFR
010-453 42 82

Viktor Mossenberg Svedestam
Avdelningsföreståndare
010-453 21 81
Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
010-453 23 75

Tomas Hilding
Facklig företrädare SACO
010-453 21 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort för bil med manuell växellåda krävs Utdrag ur belastningsregister inhämtas, förekomst = ej aktuell Erbjudanden från rekryteringsfirmor o liknande undanbedes bestämt. SiS tillämpar 6 månaders provanställning