Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker enhetschef till ny säkerhetsorganisation för spännande uppdrag

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

SiS genomgår ett större förändringsarbete där en ny säkerhetsorganisation etableras. Avdelningen leds av en säkerhetsdirektör och nu rekryteras även en enhetschef. Inledningsvis kommer du att tillsammans med avdelningsdirektör och övriga vid avdelningen att arbeta med den fortsatta etableringen av den nya enheten. Du ska som chef för enheten leda och utveckla enhetens medarbetare och verksamhet med fullt verksamhets-, budget-, process- och personalansvar. Som enhetschef rapporterar du till avdelningsdirektören och ansvarar bl. a för enhetens arbete med att utveckla, följa upp, planera, utbilda, normera och kravställa säkerhet gentemot SiS institutioner. Som en del i SiS pågående förändringsarbete ska säkerhetsarbetet stärkas ur ett helhetsperspektiv. Avdelningen och enheten ska ge styrning och stöd till säkerhetsarbetet inom hela myndigheten. Som chef för enheten kommer du att leda medarbetare med olika specialistkompetenser inom säkerhetsarbetet och du kommer ha en central nyckelroll i hela myndighetens säkerhetsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för verksamheten relevant akademisk examen eller andra kunskaper/erfarenheter som SiS bedömer som likvärdiga. Du ska ha gedigen erfarenhet av att leda i en komplex organisation. Du har erfarenhet som chef och ledare i offentlig förvaltning där du även ska ha arbetat med förändringsledning. Du har erfarenhet av att hantera säkerhetsfrågor ur flera olika perspektiv och från dina tidigare uppdrag kan du visa på goda resultat och uppnådda mål. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda från en central nivå i en större organisation samt att du har en ledarskapsutbildning i botten. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att hantera krissituationer och allvarliga händelser i en dygnet runt verksamhet. Du ska ha väl utvecklade ledaregenskaper och en stor problemlösningsförmåga. Detta kräver att du har en god förmåga att förstå, analysera och prioritera komplexa frågeställningar. Som ledare ska du ha förmågan att skapa sammanhang, engagera och entusiasmera medarbetare. Vidare ska du ha förmåga att kunna kommunicera och samverka med olika delar i en stor organisation. I säkerhetsarbetet behöver även du kunna arbeta objektivt med hög integritet och kunna se saker ur ett helhetsperspektiv. Sist men inte minst delar du SiS värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav då resor kan ingå i tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-08 Referensnummer: 2.9.1-1396-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christer Johansson
Avdelningsdirektör
010-453 43 93
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Carina Rydström
Rekryterare Randstad
073-343 41 51
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09Övrigt

Övrigt: Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas. I rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad. Välkommen med din ansökan!