Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikariat Behandlingspedagog till Sis ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad i sommar? SiS ungdomshem Långanäs söker nu dig som är utbildad inom området behandling eller beteendevetenskap och har ett stort intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling så långt det är möjligt. Vårt arbete utgår från myndighetens värdeord; respekt, omtanke, tydlighet. Tjänsten innebär kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vi söker nu dig som vill bidra till att skapa en trygg, säker och omvårdande miljö för våra ungdomar. Uppdraget innebär att möta ungdomarnas mående och behov dag och kvällstid och du kommer arbeta med att bygga trygga relationer och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva. Hos oss kommer du medverka till att ungdomarna får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som de behöver. I tjänsten ingår stödsamtal med ungdomarna samt kontaktmannaskap vilket innebär att du är länken mellan ungdomen och socialtjänst, myndigheter och ungdomens övriga nätverk. Förutom det direkt behandlingsarbetet så kommer du arbeta med mottagande av nya ungdomar, att aktivt bidra till att behandlingsplaner fullföljs och att dokumentationen sker enligt SiS riktlinje samt att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. I dina arbetsuppgifter ingår också att medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen flyter på, det kan handa om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning med mera. Du kommer ha många samarbetspartners i form av kollegorna i ditt team, andra professioner inom Långanäs samt socialtjänst och vårdnadshavare. Det kan komma att ingå i din roll som behandlingspedagog ett delegeringsförordnade för medicin. I samband med att du påbörjar din anställning kommer genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha minst två års eftergymnasial behandlingsutbildning, beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Har du tidigare erfarenhet från behandlingsarbete eller arbete inom vård och behärskar journalföring så tror vi att det kan gynna dig i rollen som behandlingspedagog hos oss. Vidare måste du ha goda grundläggande IT-kunskaper och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav då det i arbetet ingår att köra på resor, inköp och liknande. För att lyckas i rollen hos oss är du en person som behåller lugnet i stressade situationer, fokuserar på rätt saker och behåller ett realistiskt perspektiv i olika situationer. Du tar ansvar genom att själv strukturera, planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Samarbete är något du uppskattar och du samarbetar väl med andra genom att lyssna och anpassa dig till situationen samtidigt som du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett klart och välformulerat sätt att uttrycka dig på och du är duktig på att påverka och övertyga folk i din närhet. Vidare är du socialt utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och skapar enkelt nya kontakter samt underhåller relationer. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-2435-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 20 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Li Guldbrand
Administrativ chef
010-453 36 06
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Maroa Kadhim
Administratör
010-453 37 37
Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00

Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: Vill du veta mer om vår verksamhet eller vad arbetet som behandlingspedagog innebär? Klicka i så fall på länken nedan för att läsa mer!