Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Hässleholm söker personal för lärarvikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en person som är intresserad av att arbeta i skolan på ett lärarvikariat under hösten 2021, med möjlighet till förlängning. Vår skolverksamhet bedrivs i nya, moderna och ändamålsenliga lokaler. Som lärare på SiS i Hässleholm har du ett livsviktigt uppdrag, nämligen att skapa motivation och lust att lära för en målgrupp ungdomar som ofta har fått en negativ inställning till skolan och som har många misslyckanden bakom sig. Du arbetar relationsskapande och får en chans att göra skillnad för varje individ och möjliggöra plats för förändring. Arbetet är omväxlande, utmanande och utvecklande i din profession som lärare. Du kommer att undervisa i olika grundskoleämnen i mindre elevgrupper utifrån varje elevs behov och förutsättningar. Du kommer att ingå i ämnesnätverksgrupp, med syfte att skapa samarbete och möjliggöra erfarenhetsutbyte mellan lärare på myndighetens 23 ungdomshem. Du kommer även att delta i olika myndighetsgemensamma skolkonferenser och utbildningsinsatser. SiS erbjuder dessutom en rad olika internutbildningar för att skapa goda förutsättningar i din personliga utveckling. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Anställningsformen är semesteranställning.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja samt har naturlig fallenhet att skapa framgång i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du har en positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är trygg som person, flexibel och ansvarstagande. Du förhåller dig positiv och lösningsfokuserad även i tuffa situationer. Du har god förmåga att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter och förändra din planering utifrån de förutsättningar som råder. Du drar lärdom av erfarenheter och är öppen för att ge och ta emot utvecklande feedback. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenheter av behandlingsarbete samt undervisning i skolan och/eller i särskilda undervisningsgrupper samt kunskaper om neuropsykiatrisk problematik är meriterande. Vi söker dig som har en personlig lämplighet att undervisa. I nuläget har vi behov av kompetens inom svenska och engelska, hemkunskap och idrott, men även andra kompetenser är av intresse. En bred kompetens och intresse av att undervisa i flertalet grundskoleämnen ses som en stor tillgång i skolverksamheten. Intervjuer sker löpande. Läs mer om att jobba som lärare på SiS: https://www.stat-inst.se/var-verksamhet/skolverksamhet/ Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08 Referensnummer: 2.9.1-4283-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Andreas Gehander
Rektor
010-453 53 04
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Rickard Karlsson
SEKO
010-453 53 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.