Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nya behandlingsassistenter till våra behandlings- och akutavdelningar. Tillsammans med övrig behandlingspersonal skall du som behandlingsassistent medverka till att skapa en trygg och utvecklande miljö med tydlig struktur och förutsägbarhet och du skall inge förtroende och vara tydlig i din vuxenroll. Du kommer att vara kontaktperson med ansvar för en eller fler ungdomar och samverka med deras familjer/nätverk, socialtjänstens handläggare och andra myndigheter. I arbetsuppgifterna som behandlingsassistent ingår att kunna dokumentera ungdomarnas utveckling, att bedriva behandlingsprogram och ha samtal med ungdomar, både individuellt och i grupp. Vi arbetar utifrån våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Du ska ha minst en 2-årig eftergymnasial utbildning inom socialt/pedagogiskt behandlingsarbete vid universitet, högskola, folkhögskola eller liknande. Du kan vara socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller ha en annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Du ska ha en god förmåga till samarbete i olika team och kunna jobba mot både kort- och långsiktiga mål. I arbetet med utsatta och ibland utagerande ungdomar läggs stor vikt vid din förmåga att vara tydlig, pedagogisk och lågaffektiv i bemötandet. Samtidigt bör du kunna vara flexibel och lösningsfokuserad i en miljö med snabba förändringar. Du kommer att erbjudas fortbildning inom myndigheten i de program och metoder som används, t.ex. MI och KBT. Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Intervjuer sker löpande. Tillträde enl ök. Provanställning 6 månader tillämpas i normalfallet.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: A926324
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Dardane Zarki
Avdelningsföreståndare
010-453 74 55
Cecilia Hyberg
OFR
010 - 453 74 94

Annica Nordström
Avdelningsföreståndare
010-453 74 45
Gunnar Albinsson
SACO-S


Eva Torstensson
Avdelningsföreståndare
010-453 74 75
Martin Rapp
Seko
010-453 27 98
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. SiS ungdomshem Råby är en rökfri arbetsplats.