Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Det finns 11 LVM-hem från Skåne till Västerbotten. På SiS LVM-hem Fortunagården vårdas 19 kvinnor, elva på låst avdelning och åtta på öppen avdelning.

Arbetsbeskrivning

Avdelningsföreståndare på den låsta avdelningen Kastanjelid har helhetsansvar för verksamheten på avdelningen, i vilket ingår att leda och fördela arbetet på avdelningen samt utifrån delegationsordningen vara ansvarig för budget och personal på avdelningen. Du ansvarar även för arbetsmiljön och behandlingsarbetet på avdelningen. Som avdelningsföreståndare är du även en viktig kugge i ledningsgruppen och är delaktig i hela institutionens utvecklingsarbete. Du har förmågan att växla mellan att jobba med avdelningen som du är ansvarig för och institutionen i sin helhet. I arbetsuppgifterna ingår bl a: - Rekrytering och utveckling av personal på avdelningen - Schemaläggning och personalplanering - Resultatuppföljning av vård- och behandling - Ansvar för verksamhetsutvecklingen på avdelningen samt bidra till utveckling av helheten - Ekonomiskt budgetansvar för avdelningen - Chefsberedskap kvällar och helger efter ett givet schema var ungefär 7:e vecka med särskilt beredskapstillägg.

Kvalifikationer

Akademiskt examen om minst 180 hp. Du är socionom, beteendevetare eller har annan högskoleutbildning som kan prövas likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av institutionsarbete, gärna utredningsarbete eller behandlingsarbete samt erfarenhet av arbete med målgruppen. B-körkort. Kunskap om gällande lagstiftning. Minst 2 års chefserfarenhet av arbetsledning med verksamhets-, personal, arbetsmiljöansvar. Dokumenterat god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Hög förmåga till att samarbeta med kollegor på olika nivåer på institutionen så väl som i myndigheten Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Vi värderar tidigare chefserfarenhet och goda ledaregenskaper högt. Meriterande är tidigare arbete med människor i utsatta lägen såsom missbruk/beroende av alkohol, läkemedel eller narkotika och psykisk ohälsa. Provanställning på 6 månader tillämpas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-15 Referensnummer: 2.9.1-2936-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Lund
Institutionschef
010-453 6801
Rose-Marie Gustafsson
ST
010-453 6825

Charlotte Erljot
Avdelningsföreståndare, låst avdelning
010-453 6820
Jolanta Andersson Kindbladh
Seko
010-453 6811

Hussein Faraj
Avdelningsföreståndare, öppen avdelning
010-453 6830
Maria Hasselgren
SACO
010-453 6831
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Vad är Statens institutionsstyrelse?