Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare i SiS Ljungaskog (100 %)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor och pojkar åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor och pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Söker du efter nya utmaningar inom skolans värld? Utmaningar som du med största sannolikhet inte får på någon annan arbetsplats? Utmaningar vars resultat verkligen gör skillnad och som till och med kan gälla livet? Då ska du söka denna tjänst hos oss! Vi söker dig som vill arbeta som ämneslärare inom något av våra kärnämnen samt med något praktiskt-estetiska ämne. Dina arbetsuppgifter kommer att inkludera att bedriva planering, undervisning och bedömning/betygsättning i dina ämnen med stort fokus på individuella förutsättningar och extra anpassningar. En del av ditt uppdrag kommer även innefatta mentorskap, där du är en naturlig länk mellan skola och avdelning, samt att vara delaktig i de pedagogiska bedömningar, med fokus på bedömningar i de ämnen du undervisar i, som görs av våra elever inom ramen för institutionens akut-respektive utredningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare mot gymnasiet och/eller grundskolan i svenska, matematik eller engelska samt något av de praktisk-estetiska ämnena bild, slöjd eller musik. Du har vidare erfarenhet av arbeta med extra anpassningar och individanpassad undervisning samt har god kännedom och kunskap inom området NPF. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på introduktionsprogrammen och av att arbeta med nyanlända elever. Vidare är du väl förtrogen med att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel där digitala redskap är en självklarhet. I klassrummet präglas din verksamhet och undervisning av ett lågaffektivt bemötande och du har en förmåga att skapa en positiv studieatmosfär där du utmanar och inspirerar eleverna att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, men även att utveckla sina sociala förmågor, utifrån enskilda förutsättningar. Eleverna är alltid i fokus för ditt arbete och du är nyfiken och motiverad till att hitta vägar till framgång hos varje elev. Du visar alltid ett stort engagemang och tålamod där du har tilltro till elevernas förmåga. Genom ditt förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. För att du ska lyckas i ditt uppdrag förutsätter vi att du är en tydlig pedagogisk ledare med god struktur och att du har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt där även beprövad erfarenhet är en självklar grund att stå på. Du har vidare en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, arbetar systematiskt och följer upp och utvärderar ditt arbete kontinuerligt. Dina kunskaper i svenska språket är goda både i tal och i skrift då en del av din tjänst innefattar att dokumentera arbetet via bland annat skolrapporter och omdömen för våra elever. Låter detta som en utmaning för dig? Sök tjänsten redan idag! Intervjuer kommer att hållas löpande. Läs mer om att jobba som lärare på SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/arbeta-som-larare/ Läs mer om förmåner att vara anställd inom SiS: https://www.stat-inst.se/arbeta-hos-oss/formaner/

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-22 Referensnummer: 210608
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Christian Stenbacke
Rektor
010453 73 11
Gunnar Albinsson
Ordförande Saco
010/453 63 00

Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Tjänsten avser semestertjänst. Vi tillämpar provanställning. Arbetsgivaren begär utdrag från Rikspolisstyrelsens register före anställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.