Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en Redovisningsekonom med systemansvar

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Redovisningsenheten vid SiS huvudkontor kvalitetssäkrar och ansvarar för myndighetens ekonomiprocesser från faktura till bokslut. Enheten ansvarar bl.a. för myndighetens ekonomisystem, kund- och leverantörsreskontra, fakturering och bokslut. Myndigheten använder Unit4 ERP (Agresso) som ekonomisystem och Visma Proceedo som elektroniskt fakturahanteringssystem. Enheten agerar rådgivande och stödjande till huvudkontoret, verksamhetskontoren och SiS institutioner. Enheten består för närvarande av sju medarbetare och leds av en enhetschef (redovisningschef). Redovisningsenheten är en del av avdelningen för ekonomi och planering som förutom redovisningsenheten omfattar enheten för inköp och upphandling, planeringsenheten och placeringsenheten. I rollen som redovisningsekonom med systemansvar kommer du att arbeta med att dels förvalta vårt ekonomisystem Agresso samt vidareutveckla ny funktionalitet såsom elektroniska bokföringsordrar och integrationer med SiSplus/Hypergene och Proceedo. Ansvaret innebär även att vara systemförvaltare gentemot Proceedo. Det kan även bli aktuellt med övrigt förekommande redovisningsmässiga moment som tangerar mot ekonomisystem, till exempel anläggningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Flerårig arbetslivserfarenhet som systemadministratör. • Erfarenhet av och god kunskap i UBW/Agresso. • God IT-kunskap Det är meriterande om du har: • Arbetat som redovisningsekonom • Erfarenhet av arbete med att bygga nya integrationer och delta i förändringsprojekt • Erfarenhet av arbete med digitalisering • Erfarenhet av statlig redovisning Som person är du strukturerad och noggrann. Du har god kommunikativ förmåga och samarbetar väl med din omgivning. Du är initiativtagande och drivs av att utveckla och förbättra processflöden. Du trivs i en arbetsvardag som kräver förmåga att vara flexibel och trivs både i en förvaltande roll, men även i en utvecklande/förbättrande roll.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, med inledande 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-25 Referensnummer: 2.9.1-5779-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Freddie Hellström
Enhetschef
010-453 40 12
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.