Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.Fagareds enheter i Marks kommun i Öxnevalla, Horred har plats för 16 ungdomar, pojkar i åldern 16-21 år och skolpliktiga flickor omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Vi söker upp till sex behandlingsassistenter till vår enhet som ligger i Marks kommun i Öxnevalla, Horred. Avdelningens målgrupp är flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU. Som Behandlingsassistent ansvara du tillsammans med dina kollegor för den dagliga verksamheten. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer höga krav på samarbete och engagemang. I arbetet som Behandlingsassistent ingår också att du skall utföra dagliga aktiviteter med ungdomarna, stötta dem i ADL och utföra praktiska sysslor på avdelningen. Som behandlingsassistent hos oss är det övergripande uppdraget att delta i behandlingsinriktade insatser genom samtal och motivera ungdomar till nya och mindre riskfyllda sätt att leva genom att tillsammans med ungdomarna träna på att vidmakthålla ny inlärd kunskap och strategier. Arbetsuppgifterna innebär att genom samtal motivera och förmå ungdomarna att delta i sin behandling, skolverksamhet samt dagliga sysslor som exempelvis städ och tvätt. Du kommer ha ett stort samarbete kring ungdomarna med övriga professioner i vår verksamhet. Vår vision är att vara en plats för förändring som genomsyras av engagemang, hög etik och ett förhållningssätt som självklart speglar våra värdeord - respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Du ska ha: - Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. - god förmåga att uttrycka dig i skrift - B-körkort är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-28 Referensnummer: 2.9.1-4897-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 6 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Appel
Avdelningsföreståndare
010-4536321
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Susanne Kohmann
Avdelningsföreståndare
0104536331
Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. Provanställning på 6 mån tillämpas. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.