Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

7-9 lärare/Introduktionsprogrammet/IMA

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot icke skolpliktiga flickor i åldrarna 15-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Bergsmansgården erbjuder vi undervisning på grundskole- och gymnasienivå inom ramen för språkintroduktion och individuellt alternativ. Vi arbetar med ett specialpedagogiskt förhållningssätt och fortbildar oss kontinuerligt. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom SiS. Som lärare hos oss undervisar du i små grupper med extra anpassningar utifrån varje elevs behov. Vi har våra elever under kortare eller längre tid och det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential. Som lärare hos oss ska du motivera varje elev att bli behörig i sina ämnen eller kurser. Samarbetet mellan oss på skolan och andra yrkesgrupper på Bergsmansgården kring eleven är av största vikt. Du dokumenterar din undervisning så att du underlättar elevens framtida skolgång. Du deltar i kollegialt lärande, handledning och utvecklingen av vår skola. När det behövs vikarierar du för dina kolleger. I tjänsten kommer schemaläggning och viss administration i Adela ingå.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad lärare med behörighet i ett eller flera av de ämnen vi söker vilka bland annat är; biologi, engelska, hemkunskap, historia, idrott geografi, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och slöjd. Du ska vara engagerad och öppen för individuella och flexibla lösningar. Vi tillämpar provanställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller tidigare om det är möjligt. Vi genomför löpande intervjuer.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-25 Referensnummer: BMG2105
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anette Nickander Svedin
Rektor
010-4532850
Michelle Malm
Saco
010-453 28 11

Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11

Elisabeth Ståhl
Biträdande institutionschef
010-453 28 02
Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.