Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att leda avdelningen mot institutionens uppsatta mål med ansvar för avdelningens ekonomi, personal, arbetsmiljö, verksamhetskvalitet och dokumentation. Du ansvarar även för att förankra och implementera myndighetens beslut och regelbundet följa upp verksamheten som bedrivs på avdelningen. Du ingår i institutionens operativa ledningsgrupp och är direkt underställd institutionschefen. I arbetet ingår chefsberedskap. Du kommer under din introduktion att tilldelas en mentor samt ha stöd av övriga kollegor i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan, viljan och modet att vara en trygg chef, ledare och arbetsgivarrepresentant. Du ska ha lämplig högskoleutbildning exempelvis som sjuksköterska, socionom, jurist, ekonom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har vitsordad chefs- och ledarerfarenhet samt erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. Du ska ha en välutvecklad analytisk förmåga och vana att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du kan sätta dig in i ungdomarnas problematik och skapa förståelse för den, såväl hos dig själv som dina medarbetare. Då verksamheten är av akut karaktär behöver du vara bekväm med att göra omprioriteringar och snabbt kunna växla både tempo och riktning. Samtidigt ställs höga krav på att du kan arbeta strukturerat och systematiskt för att säkerställa kvalitén i vården utifrån myndighetens mål, riktlinjer, värdegrund och gällande lagar. Du har förmågan att ta tillvara på medarbetares olika kompetenser och trivs med att motivera till delaktighet och ansvarstagande för att fortsätta utveckla personalen och verksamheten mot uppställda mål. Önskvärt är intresse för organisationsutveckling och förändrings- och kvalitetssäkringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-01 Referensnummer: 2.9.1-5681-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Marie Jönsson
Institutionschef
010-453 42 01
Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12

SACO - Pontus Poysti

010-453 42 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här