Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund avd Arnhem söker behandlingsassistenter

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Margretelund har 38 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Arnhem, som ligger i Gudhem utanför Falköping, är en akut avdelning med 11 platser för flickor som placeras med stöd av LVU. Vi söker behandlingsassistenter för tillsvidareanställning till vår avdelning Arnhem. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för beteendeobservationer, behandlingsplanering och dokumentation samt i övrigt stödja och motivera utifrån socialtjänstens uppdrag med fokus på ungdomens behov kring ADL och fritidsaktiviteter. Som person är du trygg, lösningsfokuserad och har en god social kompetens då du kommer att ingå i ett team. Du ska ha förmåga att hantera stressfyllda situationer, inneha modet att sätta gränser och vara konsekvent Detta är ett arbete för dig som ser det som en positiv utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris och trauma av olika anledningar.

Kvalifikationer

För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod och förmåga att skapa relationer. För arbetet krävs god samarbetsförmåga och flexibilitet. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, då dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet. Lämplig högskoleutbildning är socionom, socialpedagog eller annan beteendevetenskaplig utbildning alternativt eftergymnasial utbildning som t.ex. behandlingspedagog, behandlingsassistent, fritidsledare. Kunskap och erfarenhet av ungdomar i utsatta livssituationer är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: 03312-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Martin Lorentzon
Avdelningsföreståndare
010-453 47 51
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Per Dahlberg
Biträdande avdelningsföreståndare
010-453 47 52
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Monica Petersson
OFR
010 453 35 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kommer löpande att kalla till anställningsintervju under ansökningstiden och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningstidens slut. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här