Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent natt till avdelning Karlsvik i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en behandlingsassistent för nattjänstgöring till avdelning Karlsvik som ligger beläget utanför Höör. Vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling där du tillsammans med övrig personal kommer att ansvara för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. I arbetet som behandlingsassistent med nattjänstgöring är du en del i kvällens verksamhet med klienterna. Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet som behandlingsassistent hos oss och du behöver därför ha en god vana att dokumentera. I denna tjänst som behandlingsassistent kommer du att arbeta nattetid, vardag och helg.

Kvalifikationer

Vi kräver att du som minimum har en 2-årig eftergymnasial examen från folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom missbruksvård och/eller tvångsvård. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver vara en god och trygg förebild åt våra vuxna missbrukare, ha empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har en god förmåga att bygga fina relationer på ett professionellt vis samt känner dig bekväm med att arbeta i en arbetsmiljö där även hotfulla situationer kan uppstå. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. Kunskaper och erfarenhet av att arbeta med Motivational Interviewing (MI) och öronakupunktur (NADA) är meriterande. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15 Referensnummer: 2.9.1-5184-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Björn Torshall
Avdelningsföreståndare
010-453 3021
Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027

Heinz Månsson
OFR
010-453 3060 avd Karlsvik

Patrik Riborg
SEKO
0104533040


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.