Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Undersköterska/Behandlingsassistent för timanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är undersköterska och som både vill arbeta som undersköterska i sjukvårdsgruppen och som behandlingsassistent på våra avdelningar. Som undersköterska på Hornö får du arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns, att göra vardagen meningsfull för våra klienter. Du ska tillgodose klientens individuella behov av omsorg och omvårdnad utifrån LVM-lagstiftningen och enligt socialtjänstlagen. Du kommer även att utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter efter delegering från sjuksköterskor. Som anställd hos oss är du basen för den kvalitet och utveckling som kännetecknar vården och omsorgen av klienterna på Hornö. Arbetet planeras, dokumenteras, följs upp och som undersköterska är det därför mycket viktigt att du dokumenterar väl i IT-baserat system. I arbetet som behandlingsassistent kommer du att delta i den dagliga verksamheten där du kommer att medverka i aktiviteter både på och utanför institutionen, samt utförande av dokumentation. I dina arbetsuppgifter ingår det att i samarbete med dina kollegor arbeta med motivations- och behandlingsarbete. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. Vår verksamhet måste fungera dygnet runt och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på kvällar, helger och nätter kan ingå. Anställningen inleds med en introduktion.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För oss är det därmed viktigt att du är positiv, tydlig, förtroendeingivande, kan sätta gränser och att du har ett professionellt bemötande av våra klienter. Vi förutsätter att du har en utbildning som undersköterska. Du ska både kunna arbeta självständigt och i grupp. Du ska ha förmåga att samarbeta med olika yrkeskategorier. Du bör vara bra på att organisera och strukturera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt samt vara engagerad i institutionens regler och rutiner. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-11 Referensnummer: 2.9.1-5190-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Holm
HR-generalist
010-453 59 04
Linda Nygren
Facklig förtroendeman ST/OFR
010-453 59 24

Marie Duclos
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-453 59 23
Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05

Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.