Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en metodutvecklare med uppdrag inom placeringsförfarande

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Forsknings- och utvecklingsenheten söker en medarbetare för att delta i utvecklingen av SiS placeringsprocess. Det pågår en rad utvecklingsarbeten inom myndigheten som bland annat syftar till att öka möjlighet att differentiera och behovsanpassa vårdinsatser. För att bistå i detta arbete och utgöra stöd för beslutsfattare inför placering behöver SiS utveckla processer och strukturer för att inhämta, sammanställa, värdera och analysera information om vårdbehov. Tjänsten är förlagd till SiS FoU-enhet och arbetet genomförs i nära samarbete med SiS placeringsenhet. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer utgöras av koordinerande och operativa insatser i uppdraget med SiS placeringsprocess. I tjänsten ingår även att vara delaktig i SiS ordinarie metodutveckling med fokus på att ta fram vårdinnehåll vara delaktig i utbildning, handledning och rådgivning i SiS behandlingsuppdrag. Tjänsten kräver god klinisk kompetens inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri eller liknande samt erfarenhet av utredning och riskbedömningar samt förmåga att strukturera och bearbeta material, hålla presentationer samt färdigställa skriftliga rapporter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är: • legitimerad psykolog och har flerårig klinisk erfarenhet Du har erfarenhet av: • Utredningsarbete inom psykiatrin • Arbete med social problematik • Utveckling av vård och behandling samt implementering inom social eller psykiatrisk vård • Utveckling, planering och genomförande av utbildningsinsatser Du är: Arbetet kommer att ske i samverkan med interna och externa samverkanspartners och förutsätter att du är flexibel, lyhörd och har goda kommunikations- och samarbetsfärdigheter. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vidare ser vid det som viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Resor i tjänsten kommer att förekomma.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde, snarast möjligt enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-11 Referensnummer: 2.9.1-3822-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Lövenhag
Enhetschef
010-453 41 58
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.