Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Tysslinge söker en engagerad gymnasielärare i SVA/Sv.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som lärare hos oss undervisar du i små grupper med extra anpassningar utifrån varje elevs behov. Vi har våra elever under kortare eller längre tid. Därför är det viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential. Som lärare hos oss ska du motivera varje elev att bli behörig i sina ämnen eller kurser, Du samarbetar med oss på skolan och med andra yrkesgrupper på Tysslinge kring eleven. Du dokumenterar din undervisning så att du underlättar elevens framtida skolgång. Du deltar i kollegialt lärande, handledning och utveckling av vår skola. När det behövs vikarierar du för dina kolleger.

Kvalifikationer

Du som söker ska - vara legitimerad lärare i SVA och svenska på högstadie- och gymnasienivå. Det är meriterande - Om du har ytterligare ett eller flera ämnen i din behörighet. - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. Personliga egenskaper: - God samarbetsförmåga - Flexibilitet i arbetet Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Under anställningen tillämpas semestertjänst. Löneform: Månadslön.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-07 Referensnummer: 2.9.1-5997-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Beckman Malmberg
Rektor
010 - 453 42 81
Marcus Holmberg
SACO
010-453 42 86

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Mika Erkkonen
SEKO
072-5300741Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.