Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingpersonal, SiS ungdomshem Brättegården

Arbetsplatsbeskrivning

Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen bor 32 ungdomar, fördelat på 5 avdelningar. Vi är drygt 110 medarbetare som arbetar för att skapa goda förutsättningar för ungdomarna. Utöver behandlingspersonal har vi en egen skola, ett eget kök samt en ekonomi- administration- och IT-funktion. På området finns aktiviteter så som gym, fotbollsplan samt egen brygga för bad och båtåkning. Vid besök av föräldrar finns ett eget hus där umgänge och övernattning sker. Även vistelse utanför området görs för att berika ungdomarnas vardag. Vi står just nu inför öppning av en stängd avdelning samt utbyggnad av en annan avdelning varvid vi söker fler kompetenta medarbetare till vårt gäng här på Brättegården. Vi söker 2 behandlingssamordnare och 6 st behandlingspedagoger. Någon av pedagogtjänsterna kan komma att tillsättas av en behandlingsassistent. Det avgörande är kombinationen av kompetensen och erfarenhetens hos dig som söker och nuvarande medarbetare. Hos oss är det teamets kompetens som är avgörande, och tillsammans gör vi skillnad! Som behandlingssamordnare ansvarar du för programverksamheten på avdelningen. Det innebär att såväl planera för den, hålla i den, samverka kring den och följa upp. Du planerar också för varje enskild ungdoms behandlingsinterventioner. Vidare ansvarar du för att ungdomarna har en veckoplanering. I detta arbete samverkar du med övriga funktioner på Brättegården. Som behandlingspedagog och behandlingsassistent har du tillsammans med övrig personal ett stort ansvar för det dagliga arbetet och är en vuxen förebild som ansvarar för att skapa en stabil, trygg, aktiv och utvecklande miljö. Motivation till förändring är ledord i arbetet. Vidare ansvarar du för behandlingen av ungdomarna och med stöd av behandlingssekreterare jobbar du mot de uppsatta målen i behandlingsplanerna. De största skillnaderna mellan rollerna är att pedagogen har uppdrag som kontaktperson åt en eller flera ungdomar samt sköter dokumentation kopplat till behandling. Behandlingsassistenten har däremot ett större fokus på fritid. Vårt arbete och förhållningssätt utgår från våra värdeord respekt, omtanke och trygghet. Vi ser samarbete och god kommunikation som en självklarhet då det inte bara bidrar till våra ungdomarnas trygghet, det bidrar också till vår egna arbetsmiljö. Vi har regelbundna utbildningar inom ex. säkerhet, dokumentation, våra särskilda befogenheter, KBT, MI samt traumamedveten omsorg (TMO).

Kvalifikationer

Som behandlingssamordnare; Du har högskoleexamen inom socialt arbete. Eftergymnasial utbildning inom området tillsammans med erfarenhet kan komma att bedömas som kvalificerande. Du ska ha erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer, ex inom psykiatri eller LSS-verksamhet. Tidigare erfarenhet av arbete med just ungdomar är meriterande. Särskilt meriterande om du har erfarenhet av LVU/tvångsvård. Andra erfarenheter/kompetenser vi gärna ser är att du arbetat med MI som förhållningssätt och i strukturerade samtal samt att du ansvarat för alla delar i en programverksamhet, ex ART eller Puls. Körkort, för manuell växellåda, är ett krav. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågor. Som behandlingspedagog; Du har som lägst tvåårig eftergymnasial utbildning inom området, ex KY behandlingspedagog. Det är meriterande om du är högskoleutbildad, ex beteendevetare, socialpedagog eller socionom. Du ska ha erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer, ex inom psykiatri eller LSS-verksamhet. Tidigare erfarenhet av arbete med just ungdomar är meriterande. Särskilt meriterande om du har erfarenhet av LVU/tvångsvård. Körkort, för manuell växellåda, är ett krav. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågor. Som behandlingsassistent; Du har en gymnasieutbildning samt erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer, ex inom psykiatri eller LSS-verksamhet. Tidigare erfarenhet av arbete med just ungdomar är meriterande. Särskilt meriterande om du har erfarenhet av LVU/tvångsvård. Körkort, för manuell växellåda, är ett krav. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och förmågor. Vi möter många ungdomar med olika problematik vilket ställer höga krav på att du har en god förmåga att bygga relationer, har ett inre lugn och en personlig stabilitet. Du har god samarbets- och initiativförmåga. Du drivs av viljan att motivera ungdomar till förändring. Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha god förmåga att hålla struktur och planering, samt kunna utöva kontroll och gränssättning med respekt för den unges situation. Det är också viktigt att du är stresstålig och van att hantera uppdrag med flera aktörer inblandade, såsom ungdomens nätverk, socialtjänst och skola. Du ska också ha förmågan att ta eget ansvar, skapa egna rutiner, aktivt bidra med tankar och idéer för att utveckla och förbättra verksamheten, kunna se verksamheten i sin helhet och därifrån kunna fatta beslut utan att ha arbetsledare på plats. För att skapa goda förutsättningar för dig under din första tid hos oss, så får du som nyanställd en introduktionsutbildning på tre dagar samt en handledare som du går bredvid din första tid.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-09-28 Referensnummer: 2.9.1 05502-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Algebäck
Avdelningsföreståndare
010-4532773
Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06

Gunnar Albinsson
SACOÖvrigt

Övrigt: Utöver ett stimulerande, utvecklande och givande arbete, erbjuder Brättegården dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, lediga klämdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkarbesök och läkemedel etc. Vi tillämpar rökfri arbetstid. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.