Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikarier

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Fagared har åtta avdelningar med plats för 52 pojkar och flickor huvudsakligen i åldern 16-21 år och som är omhändertagna enligt LVU eller dömda enligt LSU. Vi är ca 300 medarbetare på institutionen och bedriver verksamhet på tre orter: Lindome, Öxnevalla och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Behandlingsassistent semestervikariat för dig som vill göra skillnad! Är du redo för en utmaning och utveckling både ur ett professionellt och personligt perspektiv? Då kan detta vara arbetsplatsen för dig. Uppdraget som sommarvikarie på SiS ungdomshem Fagared är både spännande och utmanande på en och samma gång! SIS uppdrag är att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt arbete. På arbetet möter du ungdomar som av olika orsaker har mött svårigheter som gör att det krävs förstående människor i deras liv för att de ska kunna ta sig tillbaka till samhället. För att kunna arbeta hos SIS som sommarvikarie behöver du vara professionell och mogen i ditt möte med en utsatt ungdom. Hur väl du lyckas i rollen kommer bottna i ditt tålamod, din förmåga att sätta gränser samt bygga trygga relationer. Du kommer vara konstant omgiven av människor och behöver trivas med det. Det viktigaste är att du är en rak och mogen person med en genuin vilja att hjälpa utsatta människor till förändring. Din tid hos SIS börjar med en introduktionsutbildning med flera värdefulla SiS-kurser. Här får du en stor inblick i myndighetens gemensamma förhållningssätt bland annat konflikthantering, etik, motiverande samtal och suicidprevention.

Kvalifikationer

SIS söker dig som är genuint intresserad av ungdomsvård och behandling. Du behöver vara en mogen och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser och vara konsekvent. Eftersom man arbetar i team krävs god samarbetsförmåga. Som vikarierande behandlingsassistent ska du ha gymnasieutbildning. Eftergymnasial utbildning är meriterande. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbete med ungdomar eller inom annan verksamhet med sociala kontakter. Som behandlingsassistent ser vi att du är tydlig och beslutsam. Vidare har du hög integritet, är strukturerad, är effektiv och arbetar utifrån rättssäkerhet samt hanterar konfliktfyllda situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 2.9.1-2759-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Senaste ansökningsdag: 22-05-29. Intervjuer sker löpande så ansök redan idag. Randstad Care ansvarar för rekryteringsprocessen men du blir anställd av SIS. För mer information om tjänsten kontakta gärna: Camilla Månsson Rekryteringskonsult Randstad Care 072-5366996