Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Fastighetsskötare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institution, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. Bergsmansgården ligger tre mil väster om Örebro. Institutionen består av två avdelningar, en låsbar behandlingsavdelning med 8 platser samt en öppen behandlingsavdelning med 6 platser. Målgruppen är icke skolpliktiga flickor till max 21 år. Gemensamt för dessa flickor är att de har allvarliga sociala problem där missbruk, kriminalitet och/eller annat självdestruktivt beteende kan vara vanliga inslag i problembilden.

Arbetsbeskrivning

För fastighetsskötare vanligt förekommande arbetsuppgifter. En central del i arbetet är att under verksamhetschefens huvudansvar ansvara för uppgifter kopplat till brandskydd. Det innebär bl.a. månatliga brandrevisioner, larmtest, vissa utbildningsinsatser, mm. Andra arbetsuppgifter är att stå i kontakt med fastighetsägarens driftsansvarige som i regel besöker verksamheten lokalt varje vecka där en god kommunikation runt gränsdragningar i ansvarsfördelning, felanmälan i driftsystem, allmänna avstämningar, etc. är viktiga. Fastighetsskötaren står för grundläggande service till verksamheten. Uppgifterna innebär att genomföra mindre reparationsarbeten, visst underhåll av lokaler, leverensmottagningar, fordonskontroller, miljöfrågor, vissa inköp och viss fakturahantering. Verksamheten har återkommande hantverkare, tillsynsmyndigheter, mm, på besök och en viktig del i arbetet för fastighetsskötaren är att stå i kontakt med de som berör fastighetsområdet.

Kvalifikationer

Du har lägst avslutad gymnasieutbildning. Arbetsuppgifterna är varierande både tekniskt som fysiskt vilket ställer krav på att du har en bred allmän fackmannamässig kompetens, att du är en kreativ problemlösare, serviceinriktad, ordningsam, flexibel och lyhörd. Du som blir aktuell för tjänsten kommer att ha flertal kontaktytor och måste därför tycka om att arbeta med människor, ha en god kommunikativ förmåga men också fallenhet för självständigt arbete. Körkort med lägst behörighet B är ett krav. Vid rekryteringen kommer vi att lägga extra stor vikt vid de personliga egenskaperna och förmågan att samarbeta med andra.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde efter överenskommelse. Vi tilllämpar provanställning om 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-24 Referensnummer: BMG 2010
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Michelle Malm
Saco-SiS
010-453 28 11

Elisabeth Ståhl
Biträdande institutionschef
010-453 28 02
Peter Kåll
OFR-ST
010-453 28 11

Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.