Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Psykolog som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagared har plats för 59 pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem av våra avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad psykolog för en tidsbegränsad allmän visstidsanställning om nio månader till ett utvecklande och livsviktigt uppdrag. Arbetet kräver flexibilitet och sker i samarbete med engagerad och kompetent personal i olika professioner. Du kommer tillhöra vård- och behandlingsenheten som består av fem psykologer, tre programledare och två sjuksköterskor. Att arbeta som psykolog hos oss innebär möjligheter till varierade arbetsuppgifter. Du kommer till stor del ägna dig åt att genomföra kvalificerade psykologutredningar som en del av en större SiS-utredning vilken sker på uppdrag av socialtjänsten eller som steg i LSU-verkställighet. Utredningarna utförs av ett team bestående av psykolog, pedagog, utredningssekreterare, behandlingsassistent och läkare. Till arbetsuppgifterna hör också att utföra bedömningssamtal vid ankomst till institutionen, akuta suicidbedömningar samt bedömningar av riskfaktorer, behandlingsbehov och responsivitet. Psykologisk behandling ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer dessutom att medverka i behandlingsplanering och i institutionens kompetensutveckling och konsultation till övrig personal i frågor av psykologisk karaktär. SiS värdesätter psykologisk kompetens vilket innebär möjlighet till utveckling inom områden som intresserar dig. Du ingår också i ett nätverk av psykologer från landets SiS institutioner som träffas årligen för gemensam kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad psykolog, med intresse för ungdomar och behandling av antisociala beteenden. Arbetet innefattar ett nära samarbete med avdelningsföreståndare och annan behandlingspersonal varför stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse,

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-18 Referensnummer: 2.9.1-4675-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabeth Ljung
Biträdande institutionschef
0105436302
Catharina.Wikehult
Saco-S
010-4536404

Johnny Staal
ST
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: Körkort är ett krav och utdrag ur Polisens misstanke och belastningsregister görs på alla anställningar inom myndigheten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.